

Mrkvová buchta bez lepku, mléka a vajec
Suroviny
- 400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 200 g Procelia univerzální a 200 g Michalík)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky xanthanu
- 120 g cukru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- kůra z poloviny citronu
- 1 větší mrkev nastrohaná najemno
- 400 ml vody
Postup přípravy receptu
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny, jemně nastrouhanou mrkev a citronovou kůru a vymícháme středně řídké těsto.
Pracujeme rychle, aby těsto nezgumovatělo. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160°C asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.