Mrkvová buchta bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka:

Dietní recepty , Bezlepkové 3 názory

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 200 g Procelia univerzální a 200 g Michalík)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky xanthanu
120 g cukru
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
kůra z poloviny citronu
1 větší mrkev nastrohaná najemno
400 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny, jemně nastrouhanou mrkev a citronovou kůru a vymícháme středně řídké těsto.

  2. Pracujeme rychle, aby těsto nezgumovatělo. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160°C asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Mrkvová buchta bez lepku, mléka a vajec

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo