Punčové cukroví bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
V mističce promícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku,…
Pokud trpíte alergiemi či intolerancemi na lepek, mléko či vejce, tento recept je právě pro vás. Připravte si na Vánoce lahodné cukroví i vy. Postup je snadný a…
Do hlubší mísy odměříme všechny sypké suroviny a důkladně je promícháme. Přilijeme olej a vodu a buď metličkou, nebo ručním šlehačem, vyšleháme hladké těsto.…
Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Na vánoční tabuli nesmí nikdy chybět vánočka. Pokud máte v rodině vegany, nebo bezlepkáře, zajisté oceníte tento recept na bezlepkovou vánočku, bez mléka a vajec,…
Netradiční bezlepková verze biskupského chlebíčku. Navíc v tomto receptu nejsou použita ani vejce a mléko. Při pečení je potřeba dát pozor a zapařit troubu, aby se…
Všechny přísady odměříme do hlubší mísy a vymícháme v ne příliš husté těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25-30 minut. Po…
Pokud trpíte kombinovanými alergiemi na některé základní suroviny, tento recept je právě pro vás. Křehké pracny s kokosem je potřeba péct v dostatečném předstihu, aby se…
Nejdříve si připravíme „tvarohovou“ náplň. V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím…
Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Vmícháme najemno nastrouhanou mrkev, olej a vodu. Je-li těsto příliš…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do…
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a skořicí. Přidáme vodu, pomerančovou a citronovou šťávu a olej a ručním šlehačem nebo metličkou vyšleháme…
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme na malé…
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší misce. Přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než vznikne tužší kompaktní těsto. Ochutnáme ho a podle vlastní chuti…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přilijeme olej a po částech přiléváme vodu a metličkou nebo šlehačem vypracujeme ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné…
Dvoubarevná bublanina bez lepku, mléka a vajec je ideálním dezertem pro všechny, kteří hledají chutnou a zdravou alternativu ke klasickým moučníkům. Přestože je…
Ze všech přísad zaděláme pevné nedrobivé těsto, které necháme 15 minut odpočinout v ledničce. Těstem pak naplníme lis a vytlačujeme sušenky libovolných tvarů (raději ale…