Karobový koláč bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny sypké suroviny odměříme do mísy. Tvoří-li karobový práše hrudky, důkladně je rozmělníme a vmícháme do sypké směsi. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy. Tvoří-li karobový práše hrudky, důkladně je rozmělníme a vmícháme do sypké směsi. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a…
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V nepřilnavém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cukru a necháme rozpustit. Přimícháme skořici, přidáme jablka a za občasného…
Mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme borůvky. Těsto rozdělíme do…
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme…
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme na malé…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
V mističce promícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku,…
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Netradiční bezlepková verze biskupského chlebíčku. Navíc v tomto receptu nejsou použita ani vejce a mléko. Při pečení je potřeba dát pozor a zapařit troubu, aby se…
Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto. Rukama formujeme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme srdíčka. Pečeme na plechu…
Pokud trpíte alergiemi či intolerancemi na lepek, mléko či vejce, tento recept je právě pro vás. Připravte si na Vánoce lahodné cukroví i vy. Postup je snadný a…
Pokud trpíte kombinovanými alergiemi na některé základní suroviny, tento recept je právě pro vás. Křehké pracny s kokosem je potřeba péct v dostatečném předstihu, aby se…
Kompot scedíme, ovoce případně pokrájíme na menší kousky a šťávu doředíme vodou na celkový objem 400 ml. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme…
Nejdříve si připravíme „tvarohovou“ náplň. V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními…
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Do hlubší mísy odměříme všechny sypké suroviny a důkladně je promícháme. Přilijeme olej a vodu a buď metličkou, nebo ručním šlehačem, vyšleháme hladké těsto.…