Makovo-kokosové řezy s višněmi a vanilkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenBílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Nejprve uděláme těsto na košíčky. Všechny ingredience spojíme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne uležet. Následující den vezmeme košíčky, do kterých dáme…
Nejprve uděláme pařížský krém (asi 4 nebo i více hodin předem): Omegu a máslo rozpustíme v hrnečku, přidáme mléko a s ostatními surovinami dáme do mixéru. Mixujeme asi…
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez…
V misce smícháme cukr, sůl, skořici a kakao. Vejce vyšleháme s touto cukernou směsí do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečíva. Dortovou formu vymazanou…
Bílky s cukrem ušleháme do husté pěny. Po jednom zašleháme žloutky a po lžicích olej. Pak zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do formy (průměr 24 cm) s vymyzaným a…
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vanilkový cukor a po jednom všľaháme žĺtky. Zapracujeme múku so solamylom. Cesto rozotrieme na plech a upečieme.Upečené…
Upečeme si piškot, po vychladnutí rozkrojíme, jednu půlku potřeme tvarohem smíchaným s ostatníma surovinama a naklademe rozkrojené jahody, druhý korpus si pokame…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si…
Vejce krátce šleháme s cukry - cca 1 minutu. Zašleháme máslo a vypracujeme s moukou do hladkého těsta. Rozdělíme na dvě půlky, jednu dáme do lednice. Na pečícím papíru…
Vejce krátce šleháme s cukry - cca 1 minutu. Zašleháme máslo a vypracujeme s moukou do hladkého těsta. Rozdělíme na dvě půlky, jednu dáme do lednice. Na pečícím papíru…
piškoty upečeme ve dvou dortových formách /jedna velká, druhá malá/ šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalyjeme…
Oddělíme bílky od žlutků, bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu ( nejprve trošku vyšlehat bílky a potom postupně přidávat cukru, šlehá se ca 10 min, že je sníh dobře…
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a…
Tento recept je velice nenáročný a zvládnout by ho měli i začátečníci. Podstatu dortu totiž tvoří obyčejný piškot s vysokou vrstvou velejemné ovocné pěny ztužené…
Puding uvaříme podle návodu, přidáme oba cukry a necháme zchladnout. Máslo utřeme s tvarohem a po lžících přidáváme puding a nakonec želatinu, podle potřeby dosladíme.…
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a…
Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned…
Korpus 1. Čokoládu rozpustit s máslem + kakao, promícháme. 2. Oddělíme žloutky od bílků. 3. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme čokoládovou směs, cukr, prášek do…
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Moučník doslova nabitý ovocem se hodí pro každé pohodové letní posezení. Osvěží, příjemně zasytí a navíc překvapí mozaikovou náplní, která na řezu vyhlíží vesele i…
Výborné nadýchané piškotové těsto pokladené oblíbeným ovocem a zalité krémem z tvarohu, másla a želatiny necháme vychladnout a poté podáváme. Tento skvělý moučník…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…