

Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“
Suroviny 4 porce
- Do náplně
- 30 dkg bramborový salát (např. Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“ - TOPRECEPTY.cz)
- 4 ks kyselá okurka
- 4 ks vařené vejce
- 1/2 ks nakládaná kapie
- 4 listy hlávkové zelí
- 10 dkg vysočina nebo poličan nebo herkules
- 10 dkg měkký salám (šunkový, šunka, kladenská pečeně)
- petrželová nať
- Na aspik
- 1 ks cibule
- 2 ks sáček čiré želatiny
- 2 dkg sůl
- 2 dkg cukr
- Nové koření, pepř celý, bobkový list
- 0,5 l voda
- Ocet
Postup přípravy receptu
Náplň: Do 4 vyšších misek položím na dno list zelí, pokryji plátky salámů.
Na salám nanesu bramborový salát.
Na salát položím další vrstvu salámů vytvarovaných do mističek, pokrájenou okurku, kapii a na ½ rozříznuté vařené vejce.
Na konec posypu petrželkou. Ingredience by se neměly dotýkat stěn misky, aby mohl aspik proniknout kolem a do celého obsahu náplně.
Aspik: Svařím nálev na aspik z vody, octa (10:1), koření, soli, cukru a cibule. Vařím cca 15 min.
Nálev scedím a do scezeného horkého nálevu vsypu želatinu (dle návodu) a promíchám
Ještě teplým aspikem opatrně zaliji misky až pod okraj (ingredience musí být pod hladinou).
Misky nechám v chladu a temnu uležet do druhého dne.
Pak podávám s pečivem jako svačinu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“
-
Umeliny neznášam=aspik v plátokoch alebo v inej forme, no v tejto chvíli sú u nás zabíjačky a robí sa huspenina=vývar z nožičiek, kolien a kože. Myslíte si, že keď všetky potrebné prísady zalejem takýmto naturálnym, zatiaľ ešte poloaspikom, bude výsledok rovnaký, ako ten váš?
P.s. huspeninu varím cca 12 hod, za ten čas musí iba sem tam hodiť nejakú bublinku, takže je absolútne číra. -
Tady je ten br.salát:
http://www.toprecepty.cz/recept/41218-bramborovy-s...