Bramborové placičky s kysaným zelím pečené v troubě
Recept ještě nebyl hodnocen2 vejce rozšleháme v míse.Okapané kysané zelí překrajíme, oloupané syrové brambory nastrouháme nahrubo.Anglickou slaninu nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
2 vejce rozšleháme v míse.Okapané kysané zelí překrajíme, oloupané syrové brambory nastrouháme nahrubo.Anglickou slaninu nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém…
Uzené maso (uzený bůček) pokrájíme na kostičky. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem.V míse smícháme šulánky, maso a zelí a směs urovnáme do pekáče. (Pokud…
Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou. Dusíme asi 30 minut.Nakonec přidáme klobásy…
Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo…
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat.Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí. Pokud máme tlakový hrnec, je ten pravý čas ho využít,…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Studené uvařené brambory ( nejlépe uvařené den předem) nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek a překrájené, vymačkané zelí. Když je moc kyselé, můžeme trochu…
Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelí nakrájíme a uvaříme do měka. Nakrájenou cibuli osmahneme na trošce tuku a všechno…
Krupky, propláchnuté vodou, dáme do hrnce, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.Na sádle osmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli a kostičky slaniny. Na…
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe…
Škvarky umeleme spolu s tvarůžky na masovém mlýnku. .Přidáme zelí a cibuli pokrájené nadrobno, hořčici, okořeníme drceným kmínem a je-li potřeba, podle chuti dosolíme…
Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa. Přidáme zelí a vaříme další…
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.Okapané zelí dáme do mísy, přidáme…
Jako první dáme do hrnce vařit osolenou vodu na halušky. Mezitím oloupeme a nastrouháme na jemno brambory. Přidáme mouku, sůl, vejce a propracujeme vařečkou těsto…
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péct do rozehřáté trouby. Asi po 25 minutách kuře…
Uzené maso uvaříme (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk) a pak nakrájíme na kostičky.Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce…
I když tyto placičky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu, chutnají skvěle. Když je nabídnete přátelům ke sklence vína, nebo hostům na oslavě jako pohoštění, jen…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Kdo by neměl rád mladou kachničku, s dozlatova upečenou křupavou kůrčičkou. Před pečením nezapomeňte dovnitř kachny vložit jablko a cibuli, které zajistí, že kachna bude…
Kuře ala kachna na zelí je lahodný recept, který vám ušetří čas, pokud nemáte čas na svatomartinskou husu, ale hodí se i na běžné sváteční dny. Perfektně se k němu hodí…
Když zbude kousek pečeného masa, je čas na rychlý a chuťově bohatý "segedín"! Spojení jemného masa, kysaného zelí a smetany vykouzlí lahodný pokrm, který připravíte…