Pikantní mleté maso v troubě

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: do hodiny PT1H00M 4 porce Mleté maso 15 názorů

510

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
500 g kyselého zelí
200 ml zakysaná smetana nebo jogurt
200 g sýra (eidam,niva,nebo tvarůžky)
2 lžíce hořčice
1 lahůdková cibule
1 lžička koření na guláš
kus pórku
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso, které osolíme (ne moc pokud použijeme nivu - je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou cibulku a zakysanou smetanu. Hodně všechno promícháme a eventuálně doladíme.

  2. Tuto směs si přendáme do pekáčku, dáme péct do vyhřáté trouby na 230°C a pečeme tak 30 minut. Maso vyndáme z trouby, dáme navrch sýr (tvarůžky nakrájet, když zvolíme jiné sýry (já dala 1/2 eidamu a 1/2 nivy) tak je nastrouháme, pekáček vrátíme zpátky do trouby a zapečeme ještě tak 10 minut, než se sýr roztaví.

Poznámka

Recept mám docela dlouho, opsaný v mém sešítku z nějakého časopisu.

Dnes jsme měli k obědu s bramborami a byla to ňaminka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní mleté maso v troubě

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    RENATA:Renatko, to mám radost, že chutnalo ;-):yes:

    Odpovědět

  • RENATA RENATA(neregistrovaný)

    Výborné to se mi opravdu povedlo přidala jsem tam ještě na kostičky oprtaženou klobásku a zbytek anglické česnekové slaniny.....s bramborem výborný oběd....:-p:-p

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

  • ArmDra ArmDra

    Bibinka: no to určitě, přítel byl na koleji 3 roky o konzervách a podobných fujtajblech, takže je vděčný za každé doma udělané jídlo, ale říká, že prý ho moc rozmazluju, ale to si nemyslím. Dobré jídlo nadevše a s tím, že láska prochází žaludkem, máš svatou pravdu! Poznala jsem na vlastní kůži ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    ArmDra:já ti děkuji za pochvalu, jsem ráda, že vám chutnalo a že tě začalo bavit vařit-jen tak dál, dobře víš, že se říká "láska prochází žaludkem";-) a chlap ocení dobré jídlo;-):yes::-D

    Odpovědět

  • ArmDra ArmDra

    Bibinka: Mnohokrát děkuji za přivítání, už skoro rok bydlím s přítelem, předtím jsem skoro nevařila, ale teď jsem tomu nějak propadla, nejdříve z nutnosti a teď se snažím svému miláčkovi dělat samou novou mňamku, ohromně mě to baví a stále se učím novému. Až budu příště dělat, určitě vyfotím a přidám fotku, ale díky tomu, že hodně střídám, tak to asi jen tak nebude. Ale tohle je opravdu super rychlý a vynikající recept! ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    ArmDra: ArmDro, nejprve bych tě chtěla přivítat jako nového člena naší Topkové rodiny a přeju ti, aby se ti u nás líbilo;-)
    Jsem ráda, že chutnalo a příště můžeš to zelí prolít přes cedník vodou a taky můžeš přidat fotku:yes:

    Odpovědět

  • ArmDra ArmDra

    Vyzkoušeno včera, recept úžasný, ale asi jsem měla hodně hodně kyselé zelí a musím příště s tímto zelím asi osladit, jelikož mě to přišlo hodně, mému příteli ne moc, prý dobré, ale na mě to bylo moc kyselé. Také jsem neodhadla svou troubu, jelikož podle doporučeného času a teploty se mi kraje hodně připekly. Snad se to na podruhé povede více, ale bodík si tento recept zaslouží :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, je to zajímavá kombinace:-O. Kyselé zelí můžu v jakékoliv podobě (dnes jsem dělal na oběd jako přílohu k pečenému masu kočičák:-p:-p).
    Posílám 6. bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani, hnojivo:-?:-D, to nemá chybu, já bych ho třeba využila na zahradě,chááááá:-));-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, to neříkej. Já za celý život vyhrála na plese jen umělé hnojivo:-)):-D:-))chááááááá! No a vidíš:-!:-! Když se štěstí unaví, sedne i na vola:-))A když je to v našich silách, tak je to ještě lepší.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    No Jani, já když kouknu na ty naše začínající fotky a teď, je to rozdíl-už jsme téměř profíci,cha,cha:-D:-)), no náhodou...Já nemám v soutěžení žádné štěstí, to už znám a krom toho, jsem tentokrát ani do soutěže nešla.;-) Ty "cingrlátka" na zjednodušení práce v kuchyni mám moc ráda, ale všechno se koupit nedá a je jich čím dál víc-za chvíli by to nebylo kam dávat;-),tak mi zase zbyde nůž a 2 ruce, ty máš alespoň tu pekááárnu;-(;-):-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já koukám, Bibi, jak se učíme(nebo aspoň já):-)) krájet ta rajčata. Dnes byla v televizi reklama na ten V-Kráječ, ale na těch stránkách, co uvádějí jsme ho nenašli. Taky by bylo super, kdybysme tady mohli něco takového vyhrát v soutěži, co? Já třeba nemám!!:-)):-D:-)) A teda dělal divy, ten kráječ.;-) To by pak byly tvary okurek, brambor, jablek a já nevím čeho;-):yes::yes: +

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo