Polévka BORŠČ
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční polévkou ruské a ukrajinské kuchyně je bezesporu boršč. Dobře okořeněná polévka z červené řepy, třemi druhy masa, plná zelí a zeleniny je opravdu hutná a oplývá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční polévkou ruské a ukrajinské kuchyně je bezesporu boršč. Dobře okořeněná polévka z červené řepy, třemi druhy masa, plná zelí a zeleniny je opravdu hutná a oplývá…
Tyto zelňáky, jsou lahodnou a zdravou alternativou tradičních českých placek. Tyto placky jsou vyrobené z kysaného zelí a bezlepkové mouky, což je činí ideální volbou…
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Rychlovka z jednoho hrnce, která v sobě střídá štouchané brambory, vařené uzené maso a kysané zelí. To je variace na staročeský recept zvaný kočičák. Připravte si toto…
Polévky jsou ideálním pokrmem na nejen chladné podzimní dny. K zeleninovému vývaru můžeme přidat různorodou zeleninu, která dodá polévce chuť a vitamíny. O to se tady…
Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují…
Šťavnaté závitky z vepřového masa naplněné kysaným zelím a klobásou jsou opravdu lahodné. Podáváme je s dušenými kapustičkami a jako přílohu můžeme zvolit bramborový…
Krůtí křídla mají na sobě pěknou porci masa. Byla by škoda je používat jen na polévku, když mohou směle obstarat porci bílkovin v kompletním obědovém menu. Vyzkoušejte…
Nenáročným, ale chutným pokrmem, který potěší i náročný mužský apetit, to je tento guláš z kysaného zelí. Zdraví prospěšné zelí doplní pikantní klobása, kus uzeného…
Pečené rolky z kynutého těsta, plněné zelím a uzeným masem, jsou krásně křupavé a velice chutné. Toto drobné pohoštění zajisté potěší všechny vaše strávníky a nebudete…
Segedín z bůčku a hlívy kombinuje šťavnatost masa s jemnou strukturou hlívy ústřičné, která pokrmu dodá nový rozměr. Voňavé zelí a smetanová omáčka zůstávají základem,…
Když zbude kousek pečeného masa, je čas na rychlý a chuťově bohatý "segedín"! Spojení jemného masa, kysaného zelí a smetany vykouzlí lahodný pokrm, který připravíte…
Spojení jednoduchosti bramborového guláše s nezaměnitelnou chutí segedínu – to je bramborový guláš s kysaným zelím! Výrazná chuť, jemná konzistence a snadná příprava z…
Šťavnatá kapsa z vepřového masa skrývá dobrou náplň z anglické slaniny, klobásy a kysaného zelí. Dušené maso podáváme se šťávou, kterou zahustíme chlebovými kůrkami, a…
Krásně křupavé koláčky z kysaného zelí, posypané strouhaným sýrem, si nejlépe vychutnáte ještě v ten samý den, kdy je upečete. Příprava není nijak složitá, do hodiny…
Závitky z hovězího masa, plněné kysaným zelím a slaninou, dušené v masové šťávě. Jídlo, které bude ozdobou i na svátečním stole, stejně jako ozvláštní běžnou večeři.…
Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a…
Kuřecí stehna jsou krásně šťavnatá a chutná a proto se těší veliké oblibě. Jejich příprava je velice snadná, postačí je pouze upéct v troubě. Perfektně je doplní dobře…
Jitrnice na zelí se skvěle hodí k masopustnímu hodování, ale také v době, kdy nemáte moc času na vaření a chcete si pochutnat na netradiční pochoutce. Podávat je můžete…
Na sádle osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem.Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme…
Jídlo, které se hodí jako rychlá večeře nebo oběd. Těstoviny s restovaným kysaným zelím, kouskem slaniny a šunkou jsou do půl hodiny hotové. Dozdobte je nasekanými…
Bramborové knedlíky se šunkou jsou vynikající kombinací tradiční české kuchyně, která vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Jemně zpracované těsto v sobě ukrývá…
Segedínský guláš je tradičním pokrmem maďarské kuchyně. Guláš, skládající se z dušeného vepřového masa, kysaného zelí a smetany, má zajímavou nakyslou chuť, která je…