Andělské zvony
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli a papriku. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli a papriku. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso…
Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku: 2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso…
Uvařenou krkovici nakrájíme na plátky, brambory také na plátky a smícháme je s kmínem a usmaženou 1/2 cibule. Do pekáčku vymazaného sádlem klademe brambory, potom zelí,…
Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda. Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám…
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako…
Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo…
Do hrnce dáme zelí, zalijeme ho vodou a vaříme asi půl hodiny, až bude zelí měkké. Zároveň zvlášť uvaříme hřiby.Odebereme polovinu zelí a přidáme hřiby, které jsme…
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se opeklo po celém povrchu.Kapsy: silnější plátky…
Segedínský králík: Na tuku osmahneme na malé kousky pokrájené maso, které předem opepříme a osolíme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, a za stálého míchání opečeme.…
Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.Připravíme dušené zelí. Na…
Brambory se solí a kmínem jsem uvařila jako první. Mezitím jsem vymačkala a pokrájela zelí (zelnou vodu nevylévat), oloupala a pokrájela nadrobno cibuli. Pokrájené zelí…
Z vepřové pečeně nakrájíme 4 kotlety, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Kotlety vyjmeme, do výpeku přidáme mouku, osmahneme ji dozlatova, přidáme papriku a zalijeme…
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do …
Zelí několikrát přeřízneme na menší kousky, přendáme do misky a přidáme dle chuti cukr.Pokud nemáme domácí nakládanou zeleninu, použijeme z Moravanky spodní část…
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy přidáme krátce osmažit…
Bůček nakrájíme na kostky, hlívu na kousky a cibuli s česnekem nadrobno. Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova.Přidáme česnek a po rozvonění maso, kmín a sůl.…
Starší oschlé bagety nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Snažíme se namačkat je do mléka, pokud chybí, trochu dolijeme. Na pánev dáme špek, až se…
Oloupané brambory nastrouháme na středních slzách (velikost mezi malými a velkými slzami) na šestibokém struhadle. Pokud nemáme, tak část nastrouháme na malých a část…
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Kysané zelí zalijeme pikantním nálevem s chilli papričkami. Zelí dále dochutíme cibulí, kapií a klobásami. Zelí si můžeme dát hned, lepší je ale týden počkat, až se…
Kysané zelí je velmi prospěšné pro naše tělo a zdraví. Stejně tak si někdy musíme dopřát něco sladkého, jak se říká, na nervy. Co tak to spojit a připravit nadýchaný…
Do pekáčku dáme kysané zelí, na které poklademe osolený a pokmínovaný bůček. Toto vše zalijeme sklenicí černého piva.Pečeme při cca 180°C do růžova. 10 minut před koncem…
Oškrábané brambory uvaříme do měkka. Nakrájenou slaninu a cibuli usmažíme. Z brambor, mléka, parmazánu a slaniny vymícháme kaši. Zelí překrájíme na kousky a chvíli…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Pečeme s Ivou: Pečivo tuze voňavé, nadýchané, a přeci s pevnější a tmavší střídou. Takové jsou chlebulky
Jedlíkova cesta kolem světa: Původní verzi japonského sushi byste nepoznali!