Vepřové závitky s kysaným zelím a řepou pečenou ve smetaně

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 120 min 2 porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti
2 hrsti kysaného zelí
1 kvalitní klobása s vyšším obsahem masa
lžička hořčice na potření plátků
sůl
pepř
olej
1-2 červené řepy
1/2 kelímku smetany 31%
1 větvička rozmarýnu
1/2 lžičky Vegety (nemusí být)
2 stroužky česneku
lžička hořčice
1 lžička olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme párátkem.

  2. Roládky ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vodou a na 190 stupňů pečeme v rozehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení podléváme, podle potřeby přidáme trochu vody.

  3. Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Dáme ji do misky, pokapeme olivovým olejem, přidáme utřený česnek, nasekaný rozmarýn, lžičku hořčice, osolíme, opepříme. Necháme odležet aspoň 1 hodinu.

  4. Pak plátky naskládáme do pečící misky. Do poloviny kelímku smetany přidáme vegetu, promícháme a zalijeme řepu.

  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut na 190-200 stupňů.

Poznámka

Jakákoliv podobnost s tímto receptem je čistě náhodná. Je to můj experiment :-D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 407 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky s kysaným zelím a řepou pečenou ve smetaně

1 2

Tématické fráze: vepřové závitky se zelím vepřový závitek s kysaným zelím vepřova roláda s kysaným zelím závitky se zelím vepřové roládky s kysaným zelím vepřové závitky z krkovice krkovička se zelím a červenou řepou závitky plněné červeným kysaným zelím zavitek s repou závitky s červenou řepou pečené vepřové závitky vepřové závitky se zelím video

Zapomněl/a jsem heslo