Jesenický závitek z vepřové kýty
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte.…
Základem zelňačky s houbami je dobře vyškvařená slanina s cibulí a správně zarestovaná paprika. Pokud jste stihli na podzim nasbírat a nasušit houby, právě přišel jejich…
Vynikající jedlý dárek pro muže nebo silvestrovské pohoštění v podobě pikantních utopenců se zelím vyrobíte snadno a rychle. Téhle dobrotě odolá opravdu málokdo.…
Hustá a vydatná polévka, jejímž základem je kvalitní kysané zelí a je zahuštěná pohankovou lámankou. Nepostradatelné jsou lesní houby, uzený bůček a zelenina. Polévka…
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Kysané zelí je plné vitamínů, stejně jako tato pomazánka, ve které kromě kysaného zelí najdete i kousek uzeniny, mrkev, cibuli a aromatický libeček. Pomazánka je skvělá…
Nenáročným, ale chutným pokrmem, který potěší i náročný mužský apetit, to je tento guláš z kysaného zelí. Zdraví prospěšné zelí doplní pikantní klobása, kus uzeného…
Segedín z bůčku a hlívy kombinuje šťavnatost masa s jemnou strukturou hlívy ústřičné, která pokrmu dodá nový rozměr. Voňavé zelí a smetanová omáčka zůstávají základem,…
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného…
Jitrnice na zelí se skvěle hodí k masopustnímu hodování, ale také v době, kdy nemáte moc času na vaření a chcete si pochutnat na netradiční pochoutce. Podávat je můžete…
Je spoustu možností, jak z listového těsta snadno připravit něco dobrého. Skvělé jsou i tyto šátečky plněné kysaným zelím a uzeným masem. Můžete je podávat například…
Z kysaného zelí můžeme připravit nespočet dobrot. Jednou z nich jsou i bochánky z nekynutého těsta, které naplníme směsí vařených brambor, kysaného zelí, slaniny,…
Bramborové placičky z vařených brambor přijdou k chuti jako rychlý oběd či večeře. Jsou vhodné také jako jídlo do krabičky. Polovina dávky je s mrkví, žampiony a kmínem…
Pod tajemným názvem mamracháč se skrývá slaný koláč z bramborového těsta, který má spoustu variant. V tomto receptu najdete čtyři druhy náplně, které jsou rozděleny…
Jednoduchý a voňavý slaný koláč, který spojuje křupavé těsto s pikantní chutí kysaného zelí. Skvěle poslouží jako rychlá večeře, pohoštění pro hosty nebo chutná svačina…
Polévka, která vyniká výraznou kyselou chutí a sytostí. Kombinace masa, zeleniny a kysaného zelí zaručuje, že skvěle zahřeje a poslouží s pečivem jako vydatný oběd nebo…
Tento salát, podávaný na Slovensku i na Moravě jako oblíbená příloha k masu nebo ke klobásám, můžete mít v lednici připravený do zásoby. Je skvělý jako rychlá večeře a…
Výborné jídlo vznikne, když se při přípravě potkají suroviny, jako jsou kysané zelí, brambory a kuřecí maso. Podle rychlého receptu můžete uvařit plnohodnotnou večeři…
Takto pečená krkovička, to je voňavá kombinace, která zaručeně uspokojí i ty největší gurmány. Šťavnaté maso se propojuje s pikantností klobásy, jemností žampionů a…
Pořádáte večírek s přáteli a přemýšlíte o vhodném pohoštění? Šťavnaté závitky z bůčku, plněné kysaným zelím a upečené dozlatova, podávané s čerstvým chlebem, jsou…
Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.Cibuli nakrájíme a vložíme do…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Zaděláme těsto, tvoříme placičky (tloušťka tak 1cm - 1,5cm), které pokládáme na pečící papír.Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dozlatova.
Kuře očistíme a rozpůlíme. Na dno řimského hrnce naklademe vrstvu (asi polovinu) kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením, špetkou…