Kyselice

Estulinka Kuchařka: Estulinka

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Polévky 8 názorů

Suroviny

2 l vývaru
2 sklenice kyselého zelí
1 lžičku drceného kmínu
2 lžičky červené papriky
5 kuliček černého pepře
3 lístečky bobkového listu
2 brambory
2 ks klobásy (párku)
uzené kosti
3 kelímky smetany ke šlehání
světlou jíšku
3 lžíce cukru
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku , kmín a nakrájené zelí. Pak si připravíme brambory s klobásou, obojí nakrájíme na kostičky a přidáme. Necháme povařit asi 30 minut.

  2. Pak obereme uvařené uzené kosti a přidáme spolu se smetanou. Zamícháme a necháme opět asi 20 minut povařit. Nakonec zahustíme jíškou a dochutíme podle sebe.

Poznámka

Pro někoho to může být hodně kyselé takže můžeme přidat cca 3 lžíce cukru a dochutit podle sebe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselice

  • eva hubova eva hubova

    Polévka byla:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:
    Smetany jsem dala míň.

    Odpovědět

  • Estulinka Estulinka(autorka receptu)

    Možná :-) Každopádně tak jak to dělám, tak jsem to tady taky napsala ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Estulinka: No, je to tak, jak píše Jozífek;-), brambory jsou prostě jiné, s neuvařeným povrchem. Když to tak máte rádi, proč ne, ale je to chyba a profesionál by to neudělal.
    Brambory v zelňačce mají chutnat jinak - prostě stejně jako v jiných polévkách. Ale říkám, jaký si to uděláš, takový to máš...:-)

    Odpovědět

  • Estulinka Estulinka(autorka receptu)

    Eliza: Proč by se neměli uvařit. . .Dělám to tak už dlouho a nikdy jsem s tím problém neměla...Je to dobré:-! ;-)

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    Eliza: No nevím,,,ony se uvaří, ale mají kolem sebe pak takovou pevnou jako by slupičku.No a tu mám třeba ... já zase rád. Pěkný den ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Brambory uvařte předem nebo v jiném hrnci - v okyselené vodě se neuvaří.:-!

    Odpovědět

  • Estulinka Estulinka(autorka receptu)

    Omlouvám se, má to být 6 porcí :-) Už je to opraveno ;-)Jinak děkuji a co se týče té hustoty, tak my to doma úplně milujeme takže nám to strašně chutná :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Estulinko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
    S receptem mám trochu problém....nedovedu si představit 4 porce kyselice se 2 sklenicemi zelí:-Oto musí být hustý a samé zelí. My máme husté polévky rádi, ale taková se mi zdá až příliš hustá a bude moc kyselá;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: dobrá domácí kyselice kyselice recept houbova kyselice kyselice kyselica recept dobrá domácí kyselica domaci kyselice červená kyselice kyselica recept na kyselicu červená kyselice recept jak se dělá kyselice kyselice s bramborem recept kyselica domácí kyselica červená kyselica recept kyselice kyselica.recept cervena valašská kyselica červená kyselice s klobásou

Zapomněl/a jsem heslo