

Masové knedlíčky v kysaném zelí
Suroviny
- 120 g rýže
- 1 lžíce oleje
- 250 g vepřového plecka
- 1 cibule
- mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 vejce
- 20 g slaniny
- strouhanka
- 600 g kysaného zelí
Postup přípravy receptu
Rýži udusíme na oleji.
Vychladlou promícháme s pomletým masem, s cibulí nasekanou nadrobno, mletým černým pepřem, česnekem rozetřeným se solí, vejcem a slaninou nakrájenou nadrobno.
Nakonec podle potřeby zahustíme strouhankou.
Kysané zelí zalijeme osolenou vodou, okořeníme mletým černým pepřem a povaříme.
Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, vložíme je do vroucího zelí a přikryté dusíme bez míchání na mírném ohni.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: kniha Selská kuchyně, autoři Jana Duží a Vladimír Horecký.
Neočekávám žádné bodíky, ale dávám šanci někomu kdo může získat tři bodíky do začínající soutěže, protože recept bude zítra starší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masové knedlíčky v kysaném zelí
-
-
som tu nová a hneď som sa pristavila na guličkách s kyslou kapustou sprvím si to cez víkend
-
Jeníku, takovou dobrůtku určitě vyzkouším
. Posílám plusový bod
.
-
No, vybusna to dobře okomentovala, ta má přehled, co? Já dávám plus Jendovi
-
Neodolal jsem a po těch vašich komentářích dnes udělal na večeři
a byl jsem pochválen
.
A jak jsem na to šel? Pánev wok, uzená slanina na kostičky, vyškvařit, přidat najemno nakrájenou cibuli, lehce dorůžova, přidat kysané zelí, zalít bujónem a když směs začne vařit, vkládat masové kuličky. Před dokončením jsem přidal trošku roztřepky (záklechtky) z hladké mouky.
Masové kuličky ze směsi stejné jako u klobásníků http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/,, pouze jsem tam přimíchal opranou rýži. Není třeba rýži předvařovat, za dobu dušení krásně změkne a natáhne do sebe všechny vůně.
-
Jeníčku, tvoje fotky jsou vždy pěkným pokoukáním, takže je to škoda... No, asi jsi neměl uvařeno...
Dělám podobnou verzi, jen podstatně jednodušší. Kuličky z koupeného mletého dušené v kysaném zelí. Je to dobrůtka, pokud se dobře dochutí a udělá...
-
Bez ohľadu na kuchárku Horeckých, guličky v kyslej kapuste robíme roky http://www.toprecepty.cz/recept/2611-kulicky-v-kys...
A ak môže Horecký opisovať recepty z časopisu Život, prečo by nemohol Jenda opísať Horeckého, však ?
Guľky sú výborné -
-
tak davam plusko janovi duzimu a vladimirovi horeckemu
-
vybusna, já jsem jen otevřel kuchařku a opsal recept
-
a ja ti just ten bod dam, pretoze kde je kysla kapusta....tak to musi byt bajecne jedlo...