Masové knedlíčky v kysaném zelí

Jenda1 Kuchař:

Mleté maso 10 názorů

524

Suroviny

120 g rýže
1 lžíce oleje
250 g vepřového plecka
1 cibule
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
sůl
1 vejce
20 g slaniny
strouhanka
600 g kysaného zelí
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži udusíme na oleji.

  2. Vychladlou promícháme s pomletým masem, s cibulí nasekanou nadrobno, mletým černým pepřem, česnekem rozetřeným se solí, vejcem a slaninou nakrájenou nadrobno.

  3. Nakonec podle potřeby zahustíme strouhankou.

  4. Kysané zelí zalijeme osolenou vodou, okořeníme mletým černým pepřem a povaříme.

  5. Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, vložíme je do vroucího zelí a přikryté dusíme bez míchání na mírném ohni.

Poznámka

Zdroj: kniha Selská kuchyně, autoři Jana Duží a Vladimír Horecký.

Neočekávám žádné bodíky, ale dávám šanci někomu kdo může získat tři bodíky do začínající soutěže, protože recept bude zítra starší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové knedlíčky v kysaném zelí

  • Viera Viera

    som tu nová a hneď som sa pristavila na guličkách s kyslou kapustou sprvím si to cez víkend :-D

    Odpovědět

  • mirca81 mirca81

    Jeníku, takovou dobrůtku určitě vyzkouším:-p;-). Posílám plusový bod:-*:-8.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, vybusna to dobře okomentovala, ta má přehled, co? Já dávám plus Jendovi;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Neodolal jsem a po těch vašich komentářích dnes udělal na večeři;-) a byl jsem pochválen:-).
    A jak jsem na to šel? Pánev wok, uzená slanina na kostičky, vyškvařit, přidat najemno nakrájenou cibuli, lehce dorůžova, přidat kysané zelí, zalít bujónem a když směs začne vařit, vkládat masové kuličky. Před dokončením jsem přidal trošku roztřepky (záklechtky) z hladké mouky.
    Masové kuličky ze směsi stejné jako u klobásníků http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/,, pouze jsem tam přimíchal opranou rýži. Není třeba rýži předvařovat, za dobu dušení krásně změkne a natáhne do sebe všechny vůně:-O;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jeníčku, tvoje fotky jsou vždy pěkným pokoukáním, takže je to škoda... No, asi jsi neměl uvařeno...:-) Dělám podobnou verzi, jen podstatně jednodušší. Kuličky z koupeného mletého dušené v kysaném zelí. Je to dobrůtka, pokud se dobře dochutí a udělá...:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bez ohľadu na kuchárku Horeckých, guličky v kyslej kapuste robíme roky http://www.toprecepty.cz/recept/2611-kulicky-v-kys...
    A ak môže Horecký opisovať recepty z časopisu Život, prečo by nemohol Jenda opísať Horeckého, však ?
    Guľky sú výborné:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tak davam plusko janovi duzimu a vladimirovi horeckemu:-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    vybusna, já jsem jen otevřel kuchařku a opsal recept:-//:no:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a ja ti just ten bod dam, pretoze kde je kysla kapusta....tak to musi byt bajecne jedlo...

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo