Velikonoční mazanec
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. Takový je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. Takový je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže…
Masopustní koblížky tak trochu jinak - tentokrát smažené na sádle a navrch ozdobené povidly a tvarohovým krémem. Nadýchané vdolky, voňavé rumem a citronovou kůrou budou…
Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva, které zdobí české domácnosti již po generace. Jeho křehké máslové těsto a jemná vůně vanilky v…
Karamelové větrníky a žloutkové věnečky jako z cukrárny můžete připravit současně z jednoho těsta. Příprava je sice náročnější, ovšem podle tohoto detailního postupu ji…
Srdíčka z křehkého máslového těsta s kousky čokolády jsou slepená máslovo-kakaovým krémem a namočená do čokoládové polevy. Cukroví, které se rozplývá na jazyku a na…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…
Pohanka je pseudoobilovina s nezaměnitelnou, zemitou chutí, která se na našem území pěstovala pro svou nenáročnost a výživové vlastnosti. Tato polévka kombinuje skvělou…
Boží milosti jsou tradiční smaženým moučníkem pro radost dětí i dospělých. Kromě jejich kynuté varianty můžete zkusit tyto z lehkého vinného těsta. Bohatě pocukrované do…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…
Toto jednoduché a levné jídlo z pár surovin chutná skvěle. Z vařených brambor připravíme dukátky, které servírujeme s křupavou slaninou, osmaženou cibulkou a kysaným…
Malé a velké hvězdy budou skvostem vánočního stolu. S těstem se dobře pracuje, snadno se tvaruje a je ideálním doplňkem k tradičním vánočním druhům na míse s cukrovím.
Lahodné ořechové cukroví se žloutkovou polevou zazáří na každém slavnostním stole. Vůně másla, ořechů a křehká struktura, to vše je předurčuje k ovacím u vašich hostů.…
Typickou polévkou pro řeckou kuchyň je Avgolemono, kterou si můžete dopřát i v letních dnech, kuřecí polévka se žloutky, dochucená citronem, vás příjemně osvěží.…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Pečené pohankovo-brokolicové karbanátky jsou zdravou a chutnou alternativou klasických smažených karbanátků. Spojení pohanky a brokolice vytváří jemnou, lehce oříškovou…
Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým…
Z kynutého těsta můžeme připravit nespočet druhů pečiva, koláčů a chuťovek. Vyzkoušejte s námi i tyto rohlíčky. Jsou plněné nádivkou z uvařených jablíček, ochucených…
Toto těsto je možné použít na vánočku nebo mazanec. Již dávno se nepeče vánočka jen na Vánoce a mazanec jen na Velikonoce. Toto pečivo je tak dobré, že si jej rádi…
Toto těsto je možné použít na vánočku nebo mazanec. Již dávno se nepeče vánočka jen na Vánoce a mazanec jen na Velikonoce. Toto pečivo je tak dobré, že si jej rádi…
Pečení mazance má opravdu dlouhou tradici a recepty na něj se často předávají z generace na generaci. Mazanec připravený dle tohoto receptu je příjemně sladký a vláčný.…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…
Vdolky voňavé, vláčné, s jemně nakyslou chutí švestek, to je tradiční lahůdka, která potěší každého milovníka domácího pečení. Skvělé k čaji i kávě, připomínají kouzlo…
Jednoduché, nadýchané a skvěle variabilní! Obyčejné slané vdolky se hodí jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo jen tak, dokonce i jako pečivo k hamburgerům. Rychlá a…