Domácí tatarka se šalotkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme majonézu - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme majonézu - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme…
Povolené máslo nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a víno s 3 vrchovatými lžícemi mouky. Ručním mixerem vyšleháme do…
Filet ze sumečka je dost vysoký a jde skvěle nakrájet na kostky, které osolíme, opepříme a těsně před vložením do pánve lehce poprášíme hladkou moukou, abychom získali…
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a těsto necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Pak vyválíme plát asi 4mm tlustý a vykrajujeme formičkou lístečky (oválky, měsíčky…
Máslo a cukr utřít do pěny.Pak přidat žloutky, pistácie, postupně mouku i sůl a vypracovat těsto. Zabalené ve folii nechat odpočinout v lednici přes noc.Vytvarovat…
1. Z bílků, cukru a šťávy vyšlehat sníh. 2. Do něj pak postupně žloutky, ořechy, smetanu, banány a nakonec mouku s práškem do pečiva. V řádně vymazané a vysypané…
Žampiony očistíme, nožičky vyjmeme a drobně posekáme. Jemně posekaný poličan a strouhaný sýr smícháme s nožičkami, žloutkem a oreganem. Touto směsí naplníme žampiony a…
Žloutky s cukrem utřete s polovinou cukru a bílky vyšlehejte s druhou polovinou cukru. Stěrkou smíchejte dohromady a opatrně přimíchejte mouku. Roztáhněte na plech, kde…
Z mléka, vanilkového cukru a droždí si připravíme kvásek. Ten poté přidáme do mísy s moukou, kam také dáme cukr krupici, olej, žloutky, sůl. Zpracujeme na hladké těsto a…
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Jako první připravíme těsto na quiche. Mouku prosejeme a smícháme spolu se solí a muškátovým oříškem. Tuhé máslo nastrouháme nahrubo a jemně promícháme spolu s moukou,…
Pripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi…
Vše smícháme a necháme 2 hodiny odpočinout.Následně můžeme s těstem pracovat.
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.Přidáme vaječný likér a smícháme.Na vále…
Piškoty umeleme (20 si dáme bokem) a smícháme s kakaem, ořechy, medem, bílkem a popřípadě vodou. Z těsta tvoříme úlky. Těsto se vůbec na formičku nelepilo, takže není…
Ze všech surovin na těsto uhněteme hladkou kouli a dáme ji nejméně na hodinu do lednice zabalenou do potravinové fólie. Z těsta poté rozválíme plát a vykrajujeme kolečka…
korpus: Nejdříve cukr olej a žloutky utřeme, zalejeme vlažnou vodou, přidáme mouku, prášek, vanilku a z bílků ušleháme tuhý sníh. Pečeme na 150 až 180 stupňů v rozehřáté…
8 dkg másla utřeme, přidáme ty vejce + žloutky, přidáme cukr, cit.kůru, sůl, 8 dcl mouky, 3 dkg droždí, jen tolik mléka aby těsto bylo tuhé jako na vánočku a zaděláme…
Mouku prosejeme a promícháme se solí. Z droždí, špetky cukru a trochy vlahého mléka připravíme kvásek. Hotový kvásek vlijeme do mouky a přidáme ostatní přísady, dobře…
Krém: rozpustíme čokoládu spolu s cukrem, přidáme bílky - bílky se dají nahradit jesenkou, nebo piknikem (slazené mléko v tubě na jeden bílek jedna lžíce).a do…
Z prísad vypracujeme dôkladne cesto a dáme ho na 1 hod do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme lístky. Tvary pečieme asi 10 min dobleda pri…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Nebezpečný hit mezi školáky: Energetický nápoj má tolik kofeinu jako tři espressa, dětem hrozí arytmie, varuje odborník
Slepé myši: Na jednoduchou regionální specialitu z Vysočiny stačí jen brambory a česnek, hravě ji zvládne i kuchařský začátečník
Zkušený rybář na videu ukazuje, jak zbavit kapra šupin jen pomocí nože a bez nepořádku po celé kuchyni: Chce to čistý řez