Cheesecake z cizrnového těsta

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Dietní recepty , Bezlepkové 0 názorů

Suroviny

200 g uvařené cizrny (může být 1 plechovka sterilované)
3 x 200 g kelímek sýra Cottage ve smetaně
4 celá vejce
2 vařené žloutky
1 střední cuketa
perníkové koření
skořice
kokosový cukr
kokosový olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení.

  2. Do mixéru dáme cizrnu, polovinu cukety, 2 lžíce kokosového oleje, 2 vařené žloutky a 1 celé syrové vajíčko. Směs ochutíme cca 1 lžící perníkového koření, 1 lžící skořice a 1 lžící kokosového cukru.

  3. Přidáme špetku soli a vše rozmixujeme na pastu, v případě potřeby přidáme trochu vody nebo kokosového oleje.

  4. Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

  5. Mezitím si připravíme krém: Sýr cottage rozmixujeme dohladka, přidáme opět 2 lžíce kokosového oleje, cukr podle chuti, zbylou cuketu, a vajíčka.

  6. Směs vyšleháme do pěny, nalijeme na předpečený korpus a pečeme asi 40 minut – v polovině zmírníme na 180°C, po dopečení necháme ještě v troubě chvíli odležet. Hotový koláč vychladíme do druhého dne v lednici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake z cizrnového těsta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: testo z cizrny cheesecake do kelímku recept