Linecké duo řezy jahodové
Recept ještě nebyl hodnocenV době, kdy jahody nemusí nosit Maruška z pohádky, ale jsou k dispozici v obchodech, lze připravit rodině lehké a chutné linecké jahodové řezy prakticky kdykoliv.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V době, kdy jahody nemusí nosit Maruška z pohádky, ale jsou k dispozici v obchodech, lze připravit rodině lehké a chutné linecké jahodové řezy prakticky kdykoliv.…
V těchto řezech si vychutnáme čerstvé ovoce z naší zahrádky. Na těsto poklademe angrešt a rybíz, obojí moučníku dodá osvěžující sladkokyselou chuť. Ovoce zakryjeme…
Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá…
Tohle nápaditě vypadající pečivo na talíři na stole zaujme na první pohled. A přitom je jeho tvarování velmi jednoduché a zvládnou ho i naše děti. Výsledkem jsou…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky…
Drobné knedlíčky z mandlového těsta polijeme omáčkou z čerstvých ostružin a posypeme mandlovo-piškotovou posypkou. Výrazná chuť ostružin v kombinaci s jemnými knedlíčky…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Koláč s ořechovým piškotem je delikátní moučník pro slavnostní rodinné okamžiky. Křehké máslové těsto má na sobě ořechový piškot a ozdobné překrytí částí křehkého těsta.…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Ořechový koláč je rychlovka k nedělní kávě. Příprava je velmi jednoduchá, výsledkem je efektní moučník plný ořechů, křupavý zespodu i na povrchu. Dozdobit před pečením…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Mřížkový koláč z křehkého těsta nás potěší bohatou a zajímavou náplní. V té najdeme marmeládu, drcené sušenky a hrušky ochucené skořicí a rozinkami. Po vychladnutí…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
S křehkým lineckým těstem a sladkou ovocnou náplní, které se prolíná v každém soustu, je tento koláč dokonalým důkazem toho, že bezlepkové dezerty mohou být stejně…
Pojďte si upéct výborný jablečný koláč ve francouzském stylu, kde ovocnou část vkládáte do formy jako první. Jednoduchou přípravou a výslednou chutí vás výsledek…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Tento lahodný dýňový koláč připravíme bez mouky. Sladkost mu kromě sladidla dodává dýně a banán, výraznější chuť skořice a arašídové máslo. Podávat ho můžeme ozdobený…