Dezertky

Hella Kuchařka:

Studená kuchyně 9 názorů

514

Suroviny

Listové těsto
žloutek na potření
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce (velikost dle vlastního uvážení, já dělám 7x7 cm)

  2. Čtverec přehneme na trojúhelník a z obou stran nařízneme okraj asi 1 cm (viz 3 foto).

  3. Pak znovu rozložíme na čtverec a proříznuté špičky mezi sebou provlékneme a přitiskneme (viz foto 2).

  4. Potřeme žloutkem a upečeme při 200 °C asi 15 min.

  5. Na dezertky můžeme stříknout tvaroh nebo šlehačku a zdobit ovocem (foto 3) nebo jakoukoliv pomazánku a zdobit rajčetem, atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dezertky

  • tobias tobias(neregistrovaný)

    studená kuchyně??? to asi těžko
    :no:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Heli, paráda!:yes:+10

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc hezký nápad a vypadá to opravdu slavnostně.;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Hela:-Ksuper nápad:yes:tady ta sladká varianta o které jsem se zmiňovala;-)podobného receptu;-)pěkný fotopostup:yes:a 8.bodík už letí

    Odpovědět

  • heloii@centrum.cz heloii@centrum.cz(neregistrovaný)

    dezertky z lískového těsta

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Hello, jak vždy :yes: Tvé recepty, nápady, rady a různé vyhytávky jsou suprové. :-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Tak tohle je opravdu super musím moc pochválit chytrá hlavička;-):-8:-)):yes:

    Odpovědět

  • jjiirka59 jjiirka59

    jeto krásná práce je vidět že vaříš i pro oči :yes::yes::-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no hella ako vzdy si mi vyborny grif poradila...s tym ako narezat listkove cesto...ja som to ako blba zarezavala popri okrajoch...vysledok bol taky isty ako u Teba, ale nebolo to vzdy take pekne rovnake a hlavne tvoj system mi pride omnoho rychlejsi.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo