Jednoduchá žemlovka
Recept ještě nebyl hodnocenNejjednodušší recept na pečenou žemlovku s jablky. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím nádobí, můžete zapékací misku vyložit papírem na pečení.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejjednodušší recept na pečenou žemlovku s jablky. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím nádobí, můžete zapékací misku vyložit papírem na pečení.
Sladké koláče má rád snad úplně každý, ale co takhle slané koláče, se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného Eidamu? Jejich chuť vás určitě velice…
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte i když už návštěva bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem. Necháme vzejít na teplém místě kvásek.Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Smetanu…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Z mouky, změklého nebo zmrzlého nastrouhaného másla a ostatních surovin zpracujeme rychle křehké těsto. Kousek - velký asi jako dva pingpongové míčky - oddělíme a dáme…
Z mouky, změklého nebo zmrzlého nastrouhaného másla a ostatních surovin zpracujeme rychle křehké těsto. Kousek - velký asi jako dva pingpongové míčky - oddělíme a dáme…
Součástí nedělního obědu často bývá masový vývar se zeleninou a nudlemi. Pokud do něj připravíme také výborné a voňavé játrové knedlíčky, stane se tento vývar téměř…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
Cheesecake je jednodušší na přípravu než by se zdálo. Pokud tvarohovou hmotu dozdobíme čerstvým ovocem získáme chutný moučník ke kávě nebo svačinku pro děti. Verze se…
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Do vyšší mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a hnětacími metlami ručním el. šlehačem krátce promícháme. Poté po častech ( asi tak natřikrát) přisypeme mouku a vždy…
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty…
Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Pak střídavě vmýcháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto nalejeme na vymazaný moukou…
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Se slovem koláče si dříve narození vybaví poutě nebo posvícení. A vždy k nim patří vzpomínky na zážitky spojené se zábavou a veselím. Dnes se ale koláče pečou po celý…
Tak tyhle tyčinky nemají žádnou chybu! Jejich příprava je rychlá, snadná a výsledek vás naprosto ohromí. Připravte si podle tohoto receptu tyčinky pokaždé trochu jinak,…
Mléko musí mít minimálně pokojovou teplotu, nejlépe však, aby bylo teplejší. Přidáme do něj lžíci krupicového cukru, rozmícháme, přidáme droždí a necháme na teplém místě…
Do mísy dám mouku, do jednoho rohu rozklepnu žloutek. Ohřeji mléko. V mouce udělám důlek, dám tam kvasnice, cukr, zaliji mlékem a nechám chvíli nabobtnat. Mezitím…
Mléko zlehka zahřejeme, přidáme krystal, rozpuštěné máslo, kvasnice, vmícháme vejce i žloutky, mouku a sůl - vše pečlivě promícháme a necháme cca 1/2 hodiny vykynout. …
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Malý lexikon hub: Co kdy roste a jak z nich chutně a jednoduše vařit?
Zahřejte se domácím pečeným čajem! Tady jsou 4 skvělé recepty, které musíte zkusit
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky