Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty do ruky jsou dnes v mnoha domácnostech tak trochu na vedlejší koleji. Vytlačily je nejrůznější rychlé buchty pečené na plechu a nakypřené práškem do pečiva. Co ale pro změnu upéct výtečné buchty s lahodnou náplní? Děti je milují a dospělí stejně tak. Abychom vám to usnadnili, vybrali jsme pro vás nejoblíbenější recepty od našich čtenářů.

Na kynuté těsto si včas do kuchyně připravíme suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Naše babičky mouku také předem prosely. Do kynutého těsta na buchty obvykle dáváme vejce nebo jen žloutky, cukr (moučkový nebo krystalový), dále tuk, který dopředu rozpustíme (má být vlažný, ale ne horký), mléko (čerstvé nebo sušené). Důležitou ingrediencí jsou kvasnice (droždí), nejlépe čerstvé. 

1. místo

Perfektní buchty jako z pohádky - přesně takové můžete upéct podle jednoduchého receptu. Na těsto si připravte hladkou a polohrubou mouku. Nezapomeňte zvlášť připravit kvásek, protože kvasnice se nedávají přímo do mísy s ostatními surovinami. Jedná se o osvědčený recept, který autorka získala od své babičky.

2. místo

Výborné těsto, do kterého přidáte vanilkový cukr, žloutky a olej, nechte řádně nakynout. Pak ho vyválejte na pomoučněném válce, vykrájejte čtverečky a ty naplňte nádivkou - můžete do části dát tvarohovou a do části makovou. Buchty mezi sebou pomažte olejem, aby se při pečení neslepily.

3. místo

Doporučujeme i další recept, který si autorka pečlivě schovává po své babičce. Mléko můžete přihřát v mikrovlnce, ale nesmí být teplé příliš, protože by kvasnice ztratily schopnost kypřit těsto. Dejte si záležet i na přípravě náplně, ta teprve dá buchtám tu správnou chuť

4. místo

Příprava jednoduchých buchet je rychlejší než příprava koláčů zdobených povidly nebo marmeládou a lahodnou drobenkou. U buchet řešíte pouze náplň dovnitř a nesmíte je zapomenout mezi sebou omastit. Nakynuté buchty vždy vkládejte do předehřáté trouby a pečte opatrně, aby nezačaly nahoře tmavnout.

5. místo

Všechny suroviny vypracujte na těsto, které necháte na teplém místě kynout, přitom by mělo být přikryté utěrkou. Naplněné buchty rovnejte do vymazaného pekáčku. Buchty jsou ideální svačinou na výlet i do školy. Nejchutnější jsou čerstvé a dají se snadno mrazit. Pokud jste jich upekli více, než brzy sníte, dejte je zmrazit co nejdříve po upečení. Po rozmrznutí budou chutnat jako čerstvé.

6. místo

Moderní hospodyňky mohou využívat vymoženosti, které naše babičky vůbec neznaly. Příkladem jsou tyto buchty - s těstem vám pomůže domácí pekárna, nastavená na program Těsto. Po vykynutí si už ale musíte poradit sami. Do tohoto receptu je použité sušené droždí.

7. místo

Jednoduché kynuté těsto krásně provoní nejen vanilkový cukr, ale také citrónová kůra. Po vykynutí vytvoříte jednotlivé buchtičky, které je potřeba ještě chvíli nechat na plechu dokynout, než je vložíte do trouby. Upečte je v předehřáté troubě dozlatova.

Videorecept vás naučí připravit perfektní kynuté těsto na české buchty. Doporučujeme přečíst si i komentáře pod receptem, které pochází od těch, kdo recept vyzkoušeli. Nejenže vás povzbudí k pečení, ale také se můžete dozvědět různé cenné rady, které se vám budou hodit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky