Časté chyby při přípravě lasagní: Vyvarujte se jich a budete si připadat jako v Itálii
Lasagne jsou italské těstoviny, které mají tvar širokých plátů, potřených bešamelovou nebo rajčatovou máčkou, mletým masem, olivami, houbami a sýrem. Lasagne se pečou v troubě a servírují nakrájené na díly.
Jsou dva druhy lasagní - jedny těstoviny se musí předem uvařit (pak se s nimi špatně pracuje), druhé se připravují syrové - tekutina se do nich při zapékání vpije a uvaří je. Pro začátečníka je práce s předem uvařeným těstem zbytečně složitá.
Jaké jsou časté chyby při přípravě lasagní
Seznámíme vás s několika chybami, kterých se můžete dopustit:
- Příliš mastné lasagne vzniknou díky tučnému masu a sýru. Tuk nesmí v pokrmu převládat, proto ho musíme omezit.
- Tvrdé, tuhé lasagne, které nejdou krájet, jsou připravovány krátce a tekutina se ještě do těsta nevsákla. Vrátíme je do trouby a dopečeme.
- Připálené lasagne způsobí těsto, které tvoří první vrstvu. Na dno pekáče přijde jako první vrstva omáčky.
- Suché, tvrdé lasagne na povrchu zapříčinil plát těsta, který jsme dali poslední. Musíme plát zakrýt omáčkou a pak ještě sýrem.
- Slepené lasagne vzniknou při vaření plátků předem. Důležité je vařit je jen krátce a rozhodně po jednom kuse.
- Lasagne nejdou krájet - bude lepší nechat je do dalšího dne - chutě se prolnou a pokrm se zpevní.
Podle našeho videa si můžete vyzkoušet lasagne se špenátem - když se vyvarujete výše popsaných chyb, budou zajisté dokonalé:
Komentáře