Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 30 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
svazek mladého zeleného chřestu
4 lžíce strouhaného parmezánu
4 lžíce másla
2 lžičky pepře
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
jíška
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z paliček chřestu odkrojíme spodní třetiny a pokud jsou tak křehké, že se ani nemusí loupat, nakrájíme je na kolečka.

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu a necháme trochu zchladnout. Do této marinády naložíme omytá, jen zlehka naklepaná kuřecí prsa, nejméně na dvě hodiny.

  3. Rozpálíme pánev a prsa i s marinádou opečeme z obou stran dohněda. Přilijeme trochu vody nebo vývaru a přidáme kolečka chřestu. Za průběžného podlévání dusíme pod pokličkou asi deset minut.

  4. Poté na každý plátek masa položíme čtvrtinu množství chřestu a dusíme ještě cca 5 minut. Maso s chřestem vyndáme, posypeme parmezánem a udržujeme teplé.

  5. Výpek zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme kouskem másla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

  • mysulka mysulka

    :-p to je krásný recept, fotky samozřejmě také, jako vždy:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OAsparágus:-Otak to by ně ani ve snu nenapadlo,že je to vlastně chřest:-8Moc hezký receptík:-p+:yes:žádné překombinované jídlo,opravdu se mi líbí:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já jsem toho asparágusu mívala na zahradě plno, to jsem ještě ovšem o chřestu nic netušila, moje mamka to taky dávala do kytic. A když jsem si někde přečetla, co že mi to roste, jako na potvoru uhynul ;-( Letos jsem natrefila v Lidlu na sazenice, ale byly mizerné a drahé - za pár kořínků 69,- Kč, takže jsem nekoupila. No, možná se poptám někde ve vsi, až pojedu na chalupu, někdo to třeba na zahradě má a netuší, jaký poklad skrývá ;-):-))

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, jako vždy - luxusní! :yes::-O:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy

    já věděla, že jsem něco přehlédla :-O:-O:-O krásné, Eli :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mno, to je zase bomba:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Oceňujem nepreplácanosť receptu, vyváženosť chutí surovín, samozrejme, krásne foto...:yes:
    (U nás je dostať zelenú špargľu - zväzok za 2 eura.)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za překrásné ohlasy (hlavně Srett, už se dnes červenám, kdybych tě tu měla, žďuchnu tě...;-):-D;-) ). Doufám, že až někdo zelený chřest sežene, vzpomene si na tento recept, pochutná si a sem přibyde hezké foto...;-) No - a nebo vymyslí další způsob a já budu mít na příští jaro inspiraci...:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-p:yes::-K krásné a jemné, :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elíz jejda, to vypadá velmi dobře, ale kde sehnat ten zelenej chřest, to bude problém a docela zásadní, abych to mohla vyzkoušet-škoda, ale 8.bodík ti dávám jasnej:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no a zase další krásný receptík, s obrázkem jak víno:yes::yes:
    p.s. co jiného čekat od firmy Eliza;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: to víš, že nebyli;-):-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Maris, asi ne, tím chci říct, že jsme tomu říkali špargl, ale prostě se to v naší rodině nijak jinak nepoužívalo a ani nemluvilo.Já sama chřest zařadila do jídelníčku až někde v 80.letech a vím, že se moje mamka divila, že to, co má na talíři je vlastně asparágus od růží ;-):-D:-D:-D. Navíc muž mi řekl, že oni ho pěstovali na zahradě a používali jako šparglu, tedy chřest, jenže jsme holt bydleli každý na jiným konci vesnice :-D:-D:-D a teď si ze mě dělá srandu, že oni holt byli inteligentnější :-((:-((:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: spagi,:-) to ale asi babička pěstovala nějakou jinou odrůdu, vždyť " spargel" znala i naše stará známá Rettigová;-):-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí s parmazánem kuřecí prsa s parmazánem maso s parmazánem kuřecí plátky s chřestem maso na chřestu zeleny chrest recepty kuřecí s chřestem recepty s chřestem chřest s kuřecím masem kuřeci prsa s chřestem zelený chřest recept recepty s parmazánem zelený chřest kureci steak s chrestem kuřecí na chřestu kuřecí chřest recepty z chřestu kuřecí prsa s parmezanem kuřecí prsa recepty maso a chřest