Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete ozdobit perníčky sněhem? Poradíme, jak se vyhnout nejčastějším chybám a připravit správný sníh na zdobení

Zdobené perníčky jsou nejen chutné, ale i krásné. Některé z nich jsou vlastně malými uměleckými dílky. Ať už je zdobíme s dětmi pro radost, chystáme výzdobu sváteční tabule nebo milé dárečky pro naše blízké, vždy si přejeme, aby byly co nejkrásnější.

Také rádi pečete a zdobíte perníčky, ale občas se vám něco nepovede tak, jak by mělo? Snad vám pomůže náš jednoduchý návod. Poradíme, jak na to, aby se podařil krásně hladký sníh, kterým se bude dobře zdobit. 

Několik tipů, jak se vyhnout chybám

Než se pustíme do zdobení, vyplatí se věnovat pozornost několika radám:

  • Sníh na zdobení perníčků zásadně nešleháme, ale vymícháváme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem s vrtulkami na těsto. Vyvarujeme se tak nežádoucich vzduchových bublinek, kvůli kterým se sníh při zdobení trhá a linky nedrží v kuse.
  • Sníh by neměl být příliš hustý, protože pak se drolí a z perníčků opadává. Optimální poměr je 150 g moučkového cukru na 1 bílek na hustší sníh na zdobení špičkou, a 120 g cukru na 1 bílek na řidší sníh pro vylévání větších ploch.
  • Cukr dvakrát přesejeme přes sítko - tím se zbavíme drobných krystalků, které by ucpávaly zdobící špičku.
  • Nádobu s hotovým sněhem uchováváme v lednici. Zůstane-li v teple, rychle řídne a pak se při zdobení kontury rozpíjejí.

Další bohatou inspiraci k pečení a zdobení perníčků najdeme v našem receptáři. Přejeme, ať se voňavé pečivo podaří.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář