Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit z rajské omáčky polévku? Stačí ji lehce naředit a poté dochutit
Zdroj: Toprecepty.cz

Rádi vaříte beze zbytku, ale zbylá rajská omáčka by nevyšla pro všechny? Dobrým řešením je z ní připravit polévku. Zapomeňte však na ředění omáčky vodou s přihozením masoxu, důležité je zachovat základy její chuti.

V posledních letech se začínáme vracet do dob našich babiček, které vařily tak, aby se nikdy žádné jídlo nevyhodilo. S menší porcí rajské omáčky lze opravdu rychle a snadno vykouzlit několik porcí polévky, která zasytí i zahřeje. Poradíme, jak na to.

Jak udělat z rajské omáčky polévku

Vyberte si z našich tipů podle toho, jakou ingredienci máte zrovna po ruce.

  1. Rajskou omáčku lze zředit vývarem. Ten je velmi často už v základu omáčky, takže nebudete používat nic, co by původní pokrm neobsahoval.
  2. Pasírovaná rajčata jsou skvělá k lehčímu rozředění rajské omáčky na hustší polévku. Nezapomeňte pak ještě vzniklou polévku dochutit a osladit.
  3. Rajskou omáčku můžete naředit smetanou. Přilévejte ji ale s citem, abyste to s jejím množstvím nepřehnali a vzniklá polévka nebyla příliš řídká a chuťově mdlá.

Při ředění omáčky na polévku je nutno vzniklou polévku řádně provařit a dochutit. Pokud jste dostali chuť na rajskou polévku, zkuste si ji připravit podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více