Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké koření přidat do kysaného zelí? Vyzkoušejte klasiku i pikantnější přísady
Zdroj: Toprecepty

Kysané zelí k podzimu neodmyslitelně patří. Je to malý zázrak pro naši imunitu, zvlášť to doma připravené. K jeho výrobě nepotřebujete žádné speciální vybavení a zvládnete to hravě i v bytě, stačí k tomu větší sklenice.

Z nakrouhaného hlávkového zelí nám ve sklenicích vykvasí během 2–3 týdnů lahodné kysané zelí, které je plné vitamínů. Na takto připraveném zelí si pochutnáváme zasyrova, nebo z něj připravíme další výborné pokrmy. Do kysaného zelí nejčastěji přidáváme pouze sůl a kmín, nicméně výraznější koření ho dokáže chuťově skvěle obohatit. 

Jaké koření přidat do kysaného zelí

Kysané zelí má svou typickou chuť, kterou však můžeme ještě víc zvýraznit několika přísadami v podobě koření nebo bylinek. Na své si přijdou milovníci aromatických i pikantnějších chutí. A jaké koření s kysaným zelím dokonale ladí? 

A jak si snadno připravit domácí kysané zelí s křenem do sklenic, zhlédnete v našem podrobném videonávodu:

Komentáře