Jakou mouku použít do kynutých buchet? Naše babičky věděly, která je ta nejlepší
Kynuté buchty patří mezi jedny z nejoblíbenějších buchet a zároveň nejobávanějších u pekařů začátečníků. Strach z toho, že těsto nevykyne a celá práce bude k ničemu, je strašákem v mnoha kuchyních. Jeden z fíglů, aby se tohle nestalo, spočívá ve správně použité mouce.
Nadýchané kynuté buchty se zdají náročnější nejen na přípravu, ale také na čas. Pokud však své obavy překonáte a do kynutých buchet se pustíte, uvidíte, že nejde o nic složitého a dozlatova upečená buchta vám krásně provoní celý dům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Která mouka je ta ideální
Když se řeknou kynuté buchty, někdo si je představí s náplní tvarohovou a jiný zase s povidly. Záleží totiž zcela na vás, náplň můžete zvolit podle svých chutí. Jak, ale připravit těsto, které se zaručeně povede? Jeden z triků se ukrývá ve správně zvolené mouce.
- Osvědčenou moukou, se kterou pekly již naše babičky, je bezesporu hladká mouka. Nejlepší je ta, která je méně vymletá a má více lepku. Díky ní se těsto nebude tolik lepit a bude mít ideální konzistenci.
- Mnohé hospodyňky rády používají také mouku polohrubou, s hladkou moukou ji můžete míchat napůl.
- Doporučujeme mouku prosít přes síto, aby byla co nejjemnější a bez hrudek. Jemnost mouky vám zajistí jemný a nadýchaný výsledný pokrm.
K nedělní kávě si můžete upéct tradiční české Honzíkovy buchty. S podrobným postupem vám pomůže náš videorecept.
Jakou mouku do buchet nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 2 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Komentáře
4. 11. 2023 23:51