Kotleta na červeném víně s mrkvičkou a šalotkou, paprikovými brambory a jarni cibulkou

Barborka15 Kuchařka: Barborka15

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

vepřové kotlety
200 ml červeného vína
100 ml hovězího vývaru
2 mrkve
3 šalotky
sůl
pepř
hořčice
mletá sladká paprika
brambory
8 lžic olivoveho oleje
2 jarní cibulky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nasolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zprudka orestujeme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme mrkev a šalotky. Šalotky pouze oloupeme a rozkrojíme na půl. Po asi 3 minutách zalijeme vínem. A dusíme 10 minut.

  2. Přendáme na pekáč, zalijeme vývarem a pečeme při 180°C 30 minut.

  3. Brambory uvaříme do poloměka v osolené vodě, přendáme do dalšího pekáče, posypeme pletou paprikou a polijeme zbytkem olivového oleje. Až jsou brambory upečené ještě horké je posypeme jarní cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotleta na červeném víně s mrkvičkou a šalotkou, paprikovými brambory a jarni cibulkou

Tématické fráze: hovězí kotleta na víně kotleta s vinem veprova kotleta na cervenem vine vepřová kotleta se šalotkou recepty kotlety na čeveném na víně maso s jarni mrkvickou kančí na víně s cibulkami a mrkví kotleta na víně kotleta na víně kotleta se šalotkami hovězí kotlet salotka bramory se salotkami kotlety na víně recept kotleta na víně