Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit nepečené dezerty s rybízem. Nejlepší recepty na dobroty, které nás příjemně osvěží během horkých letních dnů
Zdroj: Pixabay

Nepečené dezerty jsou velmi oblíbené. Sice jsou většinou jednoduché i rychlé na přípravu a poradí si s nimi i začátečník, ale přitom skvěle chutnají a jsou lákavé na pohled. Náš receptář poradí ty nejchutnější nepečené dobroty.

Nepečené dezerty nás příjemně osvěží během horkých letních dnů. Můžeme je připravit jako atraktivní pohoštění pro návštěvu nebo jako zákusek po svátečním obědě. Krásně zbarvené ovoce jejich chuť a vzhled ještě podtrhne.

Z čeho připravit chutný krém

Na nepečené dobroty se bude hodit chutný krém, jehož základem může být jogurt, zakysaná smetana, šlehačka i tvaroh. Záleží na nás, čemu dáme přednost. Podle některých receptů přidáváme želatinový ztužovač nebo jiné přípravky s podobnými účinky (např. agar).

Čím proložit nepečený dezert

Krém proložíme něčím "hutnějším", vhodné jsou např. různé piškoty nebo máslové sušenky. Zvlášť populární jsou sušenky Lotus. Můžeme ale využít i kukuřičné lupínky nebo kuskus. Kuskus (podle našeho receptu) je potřeba uvařit společně s kokosem a dalšími surovinami, poté nechat vychladnout a pak teprve upravit do formy.

Lákavé pohoštění pro návštěvu

Z rybízu lze připravovat pudinky, které při podávání dozdobíme čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky nebo chutného krému. Můžeme vyzkoušet i domácí osvěžující zmrzlinu - budeme na ni potřebovat pouze zakysanou smetanu, třtinový cukr, chia semínka a rybíz.

Jaký použít rybíz

Na přípravu dezertů nejčastěji používáme červený rybíz, který má krásnou barvu a příjemnou osvěžující chuť. Žlutý rybíz je vhodný hlavně v kombinaci s dalším ovocem (např. meruňkami), černý rybíz je chuťově velmi výrazný a proto ho stačí malé množství.
 

Vkusně a lákavě připravené nepečené dobroty nám přijdou k chuti vždy, ale během léta úplně nejvíce. Jsou jemné a osvěžující, často plné osvěžujícího ovoce. Nejlepší jsou dobře vychlazené a ozdobené nejen atraktivním ovocem, ale i lístky meduňky nebo máty.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více