Proč se trhá linecké těsto. Důvodů může být více. Poradíme, jak jim předejít
					
 
	
Na svátečním stole nesmí linecké cukroví chybět. Křehké tvary, promazané marmeládou, čokoládou nebo naplněné krémem, patří mezi tradiční vánoční dobroty. Povrch lze ozdobit mnoha způsoby.
Linecké těsto je velmi jednoduché a zkušená hospodyňka nebude mít s jeho přípravou žádné problémy. Pro začátečníka může být příprava složitější, protože si musí pohlídat pár chyb, které mají vliv na výslednou konzistenci těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké chyby ovlivní soudržnost těsta
Chyb je několik, ale dá se jim lehce předejít:
- Suroviny nemají stejnou teplotu - stačí je večer vyndat na linku.
- Místo másla používáme nekvalitní tuk, který obsahuje příliš vody.
- Zbytečně doléváme mléko, když se zdá těsto řídké.
- Vypracované těsto nenecháme dostatečně odležet, takže se neuvolní lepek.
- Těsto nesmíme dlouho zpracovávat, aby se nepřehřálo.
- Těsto při rozvalování příliš podsypáváme moukou.
- Zbytky těsta zpracujeme už jen jednou - pak obsahují příliš mouky.
Jak rozválet těsto pomocí fólie vám poradí naše video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
			
				
			
		
 
	 
					 
 
 
 
				 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
	
Komentáře