Kremrole s borůvkovým krémem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 006 kJ / 3 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,09 g |
Tuky | 175,13 g |
Vláknina | 39,78 g |
Cholesterol | 967 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 253,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: časopis retro
Mouku jsem dala špaldovou místo klasické hladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2020 21:45
MiskaM: Mně ty trubičky vůbec nepřijdou retro, ale naopak jako velmi moderní moučník, kde je použita zdravější špaldová mouka a šlehačka je odlehčená žervé!
14. 3. 2020 20:50
14. 3. 2020 18:42
Recept je moc pěkný.
14. 3. 2020 18:38
14. 3. 2020 17:42
14. 3. 2020 15:31
14. 3. 2020 14:42
No, u nás se tomu co zbude po výrobě másla říká podmáslí
Odtučněné mléko pravděpodobně zbude po sbírání smetany ale spíše se vyrábí odstředěním tuku z nadojeného mléka...
Kdysi mi známý mlékař tvrdil, že se mléko odstředí až na nula celá nic obsahu tuku (on to nazýval "modrá voda") a zpětně se do té "vody" přidává smetana (egalizace) v takovém množství že aby mléko mělo normou určených 1,5 či 3,5 % tuku
Občas se v receptech ztratí v překladu rozdíl mezi "šleháním" a "mixováním"...
U domácí výroby smetany z mléka a másla je důležitý proces MIXOVÁNÍ (homogenizace)
14. 3. 2020 11:41
14. 3. 2020 11:39
Obyčejné čerstvě nadojené mléko má myslím 5 %, nebo 6 % tuku. Tuk je lehčí vyplave nahoru a sbíráš smetanu. Když se to stluče v máselnici, je z toho 82-85% máslo a zbytek je odtučněné mléko. Když svaříš mléko a máslo v určitém poměru, tak se to smíchá , schladí a vyšlehá.
14. 3. 2020 08:53
Na druhej strane, nič nejeme denne, takže je zbytočné to pitvať.
14. 3. 2020 07:31
13. 3. 2020 17:29
13. 3. 2020 08:59
12. 3. 2020 23:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 8 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 1 hodinou
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 2 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 4 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 4 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 4 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Hříšné trubičky cannoli: Jak doma připravit delikatesu ze sicilského harému? Zkuste to podle originálního receptu!
Další recepty
Tématické fráze: kremrole s borůvkami kremrole s boruvkama kremrole ze špaldové mouky kremrole z ze špaldové mouky kefirove kremrole kremrole s borůvkovým džemem těsto na kremrole s špaldové mouky kremrole s borovkama
Suroviny: mouka špaldová hrubá, sůl, trubičky, žloutek, kefír, vejce, sýr žervé, smetana ke šlehání, džem, cukr moučkový
Kremrole s borůvkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgLr
14 názorů