Rychlé obědy hotové do 30 minut: Udělejte si koprovku, krůtí řízky nebo plněnou tortillu!

2. 6. 2021 10:06

Vaření Šárka Adámková

Zdroj: Toprecepty, cathleen Zdroj: Toprecepty, cathleen
Také se vám stává, že vám v rušném dni už nezbude čas na vaření? Poradíme, jak bleskově připravit jídlo, které zasytí a ještě si na něm parádně pochutnáte. Vybírejte z naší hitparády rychlých obědových variant. Na své si přijdou děti i masožravci!

Těstovinový salát s tuňákem

Je rychle hotový a krásně se v něm poskládají všechny potřebné živiny; jak sacharidy v podobě těstovin, tak bílkoviny v podobě masa nebo sýra, který do salátu přidáte, ale také tuky, které využijete do zálivky. V nejsnazší verzi salátu stačí jen uvařit jakékoliv vhodné těstoviny (penne, pappardelle, fusilli, farfalle), přidat k nim tuňáka z konzervy, nakrájená čerstvá cherry rajčátka, zálivku dle vlastní chuti a nějaké bylinky, případně i strouhaný sýr. Jakkoliv se obecně sýr s rybou moc rád nemá, v této verzi to klidně zkusit můžete.

Chřest s volským okem  

Samotný vařený chřest je sice „hladové jídlo“, ale pokud k němu přidáte ještě vařené brambory a vajíčko usmažené na volské oko, máte rázem zdravý, rychlý a vynikající oběd. Chřest je navíc právě teď v nejlepší kondici, takže je to ideální sezónní surovina. Nikdy jindy v roce si jej už neužijete tak jako právě nyní.

Tortilla s omeletou a šunkou

Mexické placky jsou běžně k dostání a vyplatí se mít jich pár doma, klidně v zásobě na mrazáku. Díky tomu z nich v případě potřeby rychle vyčarujete plnohodnotné jídlo. Zkuste tortillu s vaječnou omeletou, šunkou, sýrem a zeleninou. Další možností je naplnit tortillu na pánvi osmahnutým kuřecím masem nebo směsí podušené mražené zeleniny a sýra. Skvělým jídlem je i tortilla naplněná a pak osmažená jako na styl řízku.

Koprovka s vajíčkem  

Takzvaná "čárková omáčka" je rychle připravená a stačí vám k ní jen uvařit vajíčka natvrdo a ohřát hotový kupovaný knedlík, případně uvařit brambory. Kopr můžete použít jak sterilovaný, tak čerstvý. Aby byla koprová omáčka skutečně lahodná, použijte do ní smetanu, a máte-li, tak i vývar.  

Italská polévka minestrone

Je plná zeleniny a pokud chcete, můžete do ní přidat i těstoviny a při podávání ji posypat třeba parmazánem. Každopádně, hlad tahle dobrota zažene a ještě vám dodá pořádnou porci vitamínů a vlákniny. Inspirujte se naším receptem na minestrone, ale klidně využijte i jinou zeleninou, co máte doma.

Krůtí řízky s rýží

Drůbeží maso obecně nevyžaduje dlouhou přípravu, zvlášť, pokud je naporcované. Přírodní krůtí řízky máte připravené raz dva a zatímco se pečou nebo dusí, zvládnete i rychlou přílohu v podobě vařené rýže. Ještě rychlejší je pak krůtí maso nakrájené na nudličky, orestované a podušené třeba s paprikou nakrájenou na proužky nebo s pórkem.

Tvarohové knedlíky s ovocem

Je sezóna jahod, tak toho využijte. Anebo dejte do tvarohových knedlíků jiné ovoce dle vaší volby. Každopádně, uvařeno máte do 30 minut a hotové knedlíky stačí jen posypat perníkem, cukrem nebo strouhankou, polít máslem a podávat. Dobrou chuť!

Líbí se Vám článek? Sdílejte jej svým přátelům!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Článek sdílelo již 430 kuchařů a kuchařek

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Další články

Žádná myš, ale mousse! Jak původně francouzská specialita dobyla svět

Žádná myš, ale mousse! Jak původně francouzská specialita dobyla svět

Nadýchaný lehoučký dezert je ideální pro horké letní dny. Nezabere vám moc práce a ani vám po něm…
Vyrábíme domácí pamlsky pro psy i kočky: Potěšte svého mazlíka poctivými dobrůtkami

Vyrábíme domácí pamlsky pro psy i kočky: Potěšte svého mazlíka poctivými dobrůtkami

Domácí je domácí; a to platí nejen u jídla pro lidi, ale i pro zvířátka. Chcete svému čtyřnohému…
Zapečená česneková bageta jako z pizzerie: Tipy a triky na perfektní pochoutku

Zapečená česneková bageta jako z pizzerie: Tipy a triky na perfektní pochoutku

Grilujete maso a nechce se vám dělat příloha? Případně pořádáte party nebo chystáte větší menu a…
Nejlepší saláty do horkého počasí: Vídeňský bramborový zasytí, fit těstovinový osvěží

Nejlepší saláty do horkého počasí: Vídeňský bramborový zasytí, fit těstovinový osvěží

Horké počasí není zrovna dvakrát ideální pro pojídání guláše se šesti. V létě si přes den spíš…
Co s plonkovou suchou rýží? Připravte si indonéskou specialitu Nasi Goreng!

Co s plonkovou suchou rýží? Připravte si indonéskou specialitu Nasi Goreng!

Také se vám někdy stane, že při vaření neodhadnete množství rýže a ta pak zbude? Přitom právě rýže…
Recepty z třešní: Naučte se tradiční bublaninu jako od babičky a další dobroty

Recepty z třešní: Naučte se tradiční bublaninu jako od babičky a další dobroty

Třešňová bublanina je dobrota, kterou neurazíte žádnou návštěvu. Nadýchané sladké těsto a šťavnaté…
Holka u plotny radí: Jak udělat skvělou, sametovou kaši (nejen) z brambor

Holka u plotny radí: Jak udělat skvělou, sametovou kaši (nejen) z brambor

Bramborová kaše neboli bramborové pyré patří k nejoblíbenějším přílohám. Ovšem brambory ani zdaleka…
Jak na nejlepší karbanátky z masa i bez něj? Vláčnost dodají brambory i smetana!

Jak na nejlepší karbanátky z masa i bez něj? Vláčnost dodají brambory i smetana!

Milujete karbanátky, protože jsou šťavnaté a dají se případně vzít tak akorát do ruky? Pokud je…