Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé obědy hotové do 30 minut: Udělejte si koprovku, krůtí řízky nebo plněnou tortillu!
Zdroj: Toprecepty, cathleen

Také se vám stává, že vám v rušném dni už nezbude čas na vaření? Poradíme, jak bleskově připravit jídlo, které zasytí a ještě si na něm parádně pochutnáte. Vybírejte z naší hitparády rychlých obědových variant. Na své si přijdou děti i masožravci!

Těstovinový salát s tuňákem

Je rychle hotový a krásně se v něm poskládají všechny potřebné živiny; jak sacharidy v podobě těstovin, tak bílkoviny v podobě masa nebo sýra, který do salátu přidáte, ale také tuky, které využijete do zálivky. V nejsnazší verzi salátu stačí jen uvařit jakékoliv vhodné těstoviny (penne, pappardelle, fusilli, farfalle), přidat k nim tuňáka z konzervy, nakrájená čerstvá cherry rajčátka, zálivku dle vlastní chuti a nějaké bylinky, případně i strouhaný sýr. Jakkoliv se obecně sýr s rybou moc rád nemá, v této verzi to klidně zkusit můžete.

Chřest s volským okem  

Samotný vařený chřest je sice „hladové jídlo“, ale pokud k němu přidáte ještě vařené brambory a vajíčko usmažené na volské oko, máte rázem zdravý, rychlý a vynikající oběd. Chřest je navíc právě teď v nejlepší kondici, takže je to ideální sezónní surovina. Nikdy jindy v roce si jej už neužijete tak jako právě nyní.

Tortilla s omeletou a šunkou

Mexické placky jsou běžně k dostání a vyplatí se mít jich pár doma, klidně v zásobě na mrazáku. Díky tomu z nich v případě potřeby rychle vyčarujete plnohodnotné jídlo. Zkuste tortillu s vaječnou omeletou, šunkou, sýrem a zeleninou. Další možností je naplnit tortillu na pánvi osmahnutým kuřecím masem nebo směsí podušené mražené zeleniny a sýra. Skvělým jídlem je i tortilla naplněná a pak osmažená jako na styl řízku.

Koprovka s vajíčkem  

Takzvaná "čárková omáčka" je rychle připravená a stačí vám k ní jen uvařit vajíčka natvrdo a ohřát hotový kupovaný knedlík, případně uvařit brambory. Kopr můžete použít jak sterilovaný, tak čerstvý. Aby byla koprová omáčka skutečně lahodná, použijte do ní smetanu, a máte-li, tak i vývar.  

Italská polévka minestrone

Je plná zeleniny a pokud chcete, můžete do ní přidat i těstoviny a při podávání ji posypat třeba parmazánem. Každopádně, hlad tahle dobrota zažene a ještě vám dodá pořádnou porci vitamínů a vlákniny. Inspirujte se naším receptem na minestrone, ale klidně využijte i jinou zeleninou, co máte doma.

Krůtí řízky s rýží

Drůbeží maso obecně nevyžaduje dlouhou přípravu, zvlášť, pokud je naporcované. Přírodní krůtí řízky máte připravené raz dva a zatímco se pečou nebo dusí, zvládnete i rychlou přílohu v podobě vařené rýže. Ještě rychlejší je pak krůtí maso nakrájené na nudličky, orestované a podušené třeba s paprikou nakrájenou na proužky nebo s pórkem.

Tvarohové knedlíky s ovocem

Je sezóna jahod, tak toho využijte. Anebo dejte do tvarohových knedlíků jiné ovoce dle vaší volby. Každopádně, uvařeno máte do 30 minut a hotové knedlíky stačí jen posypat perníkem, cukrem nebo strouhankou, polít máslem a podávat. Dobrou chuť!

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více