Peče celá země: Do finále se probojovaly Jana, Lucie a Martina. Tohle jsou jejich tajná přání!
7. 5. 2022 Vaření
Soutěž Peče celá země jde do finále. Po dnešním devátém díle zůstaly ve hře už jen tři soutěžící. Sympatická Jana, veselá Martina a sportovkyně Lucka. Která z nich získá zlato, to ještě nevíme, ale můžeme už teď prozradit, o čem každá sní. Je to vlastní cukrárna, nebo první kuchařka?
Peče celé Česko
Oblíbený pořad Peče celá země už běží pomyslnou cílovou rovinku. Letošní ročník byl snad ještě pestřejší a zábavnější, než ten minulý. Soutěžící předvedli obdivuhodné výkony. Vzpomeňme třeba na famózní jahodové indiánky, fantastické dvojctihodné koláčky, labutě z odpalovaného těsta, nebo v posledním díle upečený maďarský Doboš dort s karamelovou polevou. Osobní, technické i kreativní výzvy v každém díle prověřovaly zručnost i fantazii všech účastníků. Ať už jste fandili komukoliv, tohle je finálová trojice dam, které dokázaly, že už "u plotny" skutečně něco zvládnou. Seznamte se s tím, kolik jim je, odkud pocházejí i jaká mají cukrářská přání.
Mohlo by vás zajímat
Perfekcionistka Jana
Šestadvacetiletá Jana Pokorná pochází z Horních Dubňan na Znojemsku a pracuje jako zootechnička na rodinné farmě. Jak sama říká, pečneí je pro ni disciplína, která ji učí trpělivosti. „Když se mi pečení nepovede podle mých představ, jsem schopná péct tak dlouho, dokud se nezadaří. Jsem perfekcionistka a špatně snáším, když něco není dle mých představ.“ Pečení je pro Janu radostí, odpočinkem i únikem. Ráda zkouší nové recepty a jejím celoživotním snem je mít vlastní cukrárnu. Podaří se jí to? A dotáhne to se svým perfekcionismem až na vítězku? Uvidíme.
Sportovkyně Lucie
Lucii Dvořákové je 26 let a žije v Kupařovicích u Brna. Když zrovna nepeče, hraje tenis, jezdí na kole nebo se věnuje svým pejskům. Když se jí zeptáte, co pro ni pečení znamená, odpoví slovy jako „klid“, „radost“, „rovnováha“, ale také „stres“. Lucie je velmi temperamentní a kuchyně je pro ni místem, kde může vybít svoji energii. Jednou by byla ráda, kdyby ji pečení nejen tak moc bavilo, ale také živilo. Třeba ji právě účast v pořadu Peče celá země posune přesně tam, kam potřebuje: k vlastní práci v oboru pečení. Splní si Lucie svůj sladký sen?
Veselá Martina
Kdo sledoval všechny díly soutěže, tak ví, že jednatřicetiletá Martina Kynstlerová má docela prořízlá ústa a nebojí se dělat si legraci i sama ze sebe. Je to ukecaná, veselá, ale i poctivá mladá žena z Oloumouckého kraje, která se aktuálně na mateřské dovolené stará o syna. V soutěži se Martina nejvíc bála pečení chleba, lépe jí jdou totiž dorty a jiné sladkosti. Asi i proto by chtěla jednou mít vlastní cukrárnu s venkovním posezením. Tak držme Martině palce, abychom si někdy v budoucnu mohli něco sladkého dopřát v podniku této nadějné amatérské cukrářky.
Témata
Třetí řada Peče celá země
Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.
Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024
Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty. Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak dlouho vydrží maggi z libečku? Trvanlivost přírodního maggi vás jistě překvapí
Libeček bývá také často obsažen v bylinných čajových směsích, kde se využívá jeho močopudných vlastností či pozitivního vlivu na trávení. Protože je… Číst více
Jak se dělá maggi z libečku? Jednoduchý postup vám vysvětlíme krok za krokem
Není nic snazšího, než si udělat zásoby. Listy libečku snadno usušíme nebo zamrazíme a tak je budeme mít k dispozici vždy, když budou potřeba. Můžeme… Číst více
Jak udělat maggi z libečku? Do polévkového ochucovadla využijete i další natě
Kdo by odolal dokřupava usmaženému řízku a pořádně máslem omaštěným bramborám posypaným čerstvě nasekaným libečkem? Asi jen málokdo. Libeček dodává… Číst více
Dokud peču, žiju, říká Iva Trhoňová, která je upoutána na vozík, přesto vydává kuchařky, fotí a vymýšlí nové recepty
Iva Trhoňová je známá autorka kuchařek a… Číst více
Jak udělat maggi z libečku? Vyzkoušejte jednoduché a výborné dochucovadlo
Libeček je velmi často označován jako "zelené maggi", a to především pro svou intenzivní kořeněnou vůni a chuť. Zároveň je libeček bylinkou s mnoha… Číst více
Jak na domácí „maggi“ z libečku: Je zdravé, levné a na jeho přípravu stačí pouhé tři ingredience
Kdo by neznal Maggi? Tradiční tmavé tekuté… Číst více
Dagmar Pecková se podělila o recept na skvělého králíka a říká: Na sociálních sítích baví lidi víc můj „žvanec“, než má tvorba
Dagmar Pecková patří mezi naše nejvýznamnější… Číst více
Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká
Aleš Háma patří mezi naše nejvýraznější a… Číst více
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Tři čtvrtiny škol a tím pádem i školních jídelen… Číst více
Krmila hady, teď peče bláznivé dorty. S tímhle hororovým vyhrála jihočeská cukrářka Lucie mezinárodní soutěž
Chtěla být kadeřnicí. Maminka si přála, aby byla… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (1)
Nedá se to vůbec srovnat s tím mým domácím pečením.A ke všemu jsem lepší kuchařka,než pekařka/cukrářka .
Myslím si,že to vyhraje Janina,ale přeji to každé z nich .Hodně štěstí.