Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Kvůli roli Brigit Jonesové jedla Renée Zellwegerová 20 koblih denně, dnes si ráda pochutná na fish and chips
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Siebbi - cropped version of ipernity.com, CC BY 3.0, a Freepik, freepik

Ničit si zdraví konzumací mastných a přeslazených amerických koblih – donutů, se jí rozhodně vyplatilo! Za postavu psychicky nevyrovnané třicátnice, která chce zhubnout a najít si konečně stálého partnera, Renée Zellwegerová inkasovala honorář 11 milionů dolarů.

Hamburgery a čokoládové tyčinky

Jak uvádí portál mashed.com, Renée Zellwegerová si musela zajistit příjem více než 4 000 kalorií denně, tedy více než dvojnásobek doporučeného denního příjmu pro ženu, aby během tří měsíců vyměnila americkou velikost 6 za velikost 14. 

Dalšími potravinami, které Zellwegerová zařadila do svého jídelníčku, aby přibrala na váze kvůli postavě Bridget Jonesové, byly hamburgery (především klasický Big Mac), hranolky, pizza, těstoviny a mléčné koktejly. Jako sladká tečka již zmíněné donuty, francouzské tousty i sladké čokoládové tyčinky.

Druhé kolo

Jakmile se jí za pomoci Atkinsonovy diety a makrobiotické stravy podařilo přebytečná kila shodit a z třiašedesáti se vrátit na padesát, přišlo druhé kolo. Úspěch filmu si vynutil pokračování a Renée musela znovu ztloustnout. 

Svěřila se ale do rukou odborníků, aby zbytečně nezatěžovala své zdraví. V tomto případě „nakynula“ také pomocí vysoce kalorické stravy, doplňované tentokrát množstvím zeleninových salátů a proteinových koktejlů. Makrobiotický jídelníček a návštěvy posilovny jí pomohly opět zhubnout a zpevnit tělo.

Silný čaj s mlékem

„Mám ráda hrášek, ale když se smíchá s fish and chips,“ s nadsázkou řekla Renée Zellwegerová pro Elle. Oblíbenou pochoutku si ráda dopřává při návštěvě britských ostrovů.

Tam strávila několik měsíců před natáčením, aby si osvojila britský přízvuk. A mj. si odsud přivezla i lásku k rannímu čaji – ten musí mít hodně silný a s mlékem.

Fish and chips trochu zdravěji

Smažená ryba a hranolky, na kterých si ráda pochutnává herečka Renée Zellwegerová nemusejí být pokaždé nezdravé. Vyzkoušejte tento recept. 

Potřebovat budete:

A jak britskou pochoutku připravit?

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vložte do hrnce s horkou vodou, osolte a vařte 10 minut na mírném ohni. Hranolky sceďte a nechte oschnout. Osolte je, zakápněte 1 lžící oleje, opatrně promíchejte a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokládejte je tak, aby se rovnoměrně rozprostřely, tedy stejnoměrně pak opekly.
  2. Filety očistěte, případně odstraňte kosti a nakrájejte na kusy. Kusy ryby osolte, obalte ve špaldové mouce, poté v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec v kukuřičné strouhance. Položte na další plech vyložený pečicím papírem a lehce vymazaný olejem.
  3. Oba plechy vložte najednou do trouby (ideální je horkovzdušná) a pečte 20 minut na 200°C. Rybu v polovině času otočte, hranolky promíchejte, aby se opekly ze všech stran.
  4. Po 20 minutách vyndejte plech s rybou, a zvyšte teplotu na 220°C a dopékejte hranolky dalších 10 minut. Ještě jednou je v průběhu této doby promíchejte.
  5. Hrášek uvařte doměkka. Pak ho rozmixujte, osolte, přidejte nakrájenou bazalku a šťávu z půlky citronu. Servírujte s plátky zbylého citronu na dochucení ryby.

Diety drží pořád

Herečka je vyznavačkou zdravé stravy a pravidelného pohybu, nejčastěji chůze. Oblíbila si smoothie, nejraději má tento nápoj dostatečně „zelený“, tedy s velkým obsahem listové zeleniny.

V současnosti Renée udržuje váhu pomocí konzumace šesti menších jídel během dne. Občas koketuje s Atkinsonovou dietou, tedy trochu kontroverzní stravou, která je založena pouze na bílkovinách. 

Dnes bulvární novináře víc než její (už zase dokonalá) postava zajímají estetické zákroky, které zřejmě podstoupila. To už je ale jiný příběh...

Zdroje informací:

elle.com/uk

mashed.com

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více