Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších italských pokrmů.
Zdroj: freepik

Italská kuchyně je považována za jednu z nejjednodušších na přípravu. Většinou totiž používá pouze pár surovin, z nichž vytvoříme dokonalý pokrm. Lasagne ovšem mohou být známou výjimkou, potvrzující pravidlo. Existuje však snadné řešení, jak některé postupy přípravy širokých těstovin obejít.

Jednoduché a rychlé

O svou „línou“ verzi oblíbených těstovin se na TikToku podělila uživatelka s nickem @melmelbourne_. Mel na svém účtu nabízí velké množství receptů na pokrmy z různorodých druhů kuchyní. Tentokrát se zaměřila na tu italskou. Tohle jsou moje lasagne, které se dají připravit na jedné pánvi, vysvětlila na sociální síti s tím, že její rodina si tento pokrm zamilovala.

Rychlá příprava 

Pro zjednodušení klasického receptu se Australanka rozhodla z časových důvodů. Své lasagne totiž dokáže připravit za půl hodiny a může si je tak dopřát i jako chutnou večeři uprostřed pracovního týdne. Navíc do jídla používá i suroviny, které jí doma zbyly.

@melmelbourne_ Ingredients 👇 produce supplied by my local Frankston Fresh Market 🙌🏼 500g beef mince 1/2 brown onion finely diced 4 clived garlic minced 1 carrot finely diced 1 bunch broccolini finely chopped 2 cans diced tomatoes 500ml beef stock 1 tbsp italian herbs 1 bay leaf 6 lasagne sheets ( i used GF) 375g ricotta cheese 1 cup pizza cheese blend or cheese of choice Optional- fresh basil leaves #onepanmeal #onepandinner #easydinnerrecipes #familydinnerideas #healthydinnerrecipes #cookwithme #cookingforbeginners #learntocookontiktok #quickdinnerrecipes #aussiefoodie ♬ original sound - Mel | Easy Everyday Recipes

Na přípravu netradiční verze těstovin, pocházejících z italské Neapole, budete potřebovat: 500 g mletého hovězího masa, 250 g sýru ricotta, 3 lžíce olivového oleje, 6 plátků lasagní, ½ cibule, 4 stroužky česneku, italské bylinky, 1 bobkový list, 1 mrkev, 1 brokolici, 2 plechovky krájených rajčat a 500 ml hovězího vývaru.

Jak na to?

  1. Cibuli, česnek, mrkev a brokolici nakrájejte na malé kostky.
  2. Na pánvi, nebo v hrnci, který můžete dát do trouby, rozehřejte olivový olej.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu (kromě brokolice) a nechte ji na pánvi změknout.
  4. K zelenině vložte mleté maso a nechte ho zatáhnout.
  5. Když zhnědne, přidejte dvě plechovky nakrájených rajčat, brokolici, bobkový list, bylinky a vývar. Vše pečlivě promíchejte.
  6. Do směsi nalámejte lasagne a znovu zamíchejte. Vařte zhruba 15 minut, aby těstoviny změkly.
  7. Navrch přidejte ricottu, zasypte oblíbeným sýrem na zapékání.
  8. Pánev vložte do trouby, na níž navolíte vrchní grilování.
  9. Když je sýr rozpuštěný a na povrchu zezlátl, vyndejte lasagne z trouby.
  10. Podávejte ihned, ozdobené například lístky čerstvé bazalky.

Náš tip: Do lasagní se skvěle hodí například gouda. Polotvrdý sýr, proslulý svou bohatou jedinečnou chutí a jemnou strukturo, je jedním z nejoblíbenějších sýrů na světě, tvoří 50-60 % jejich světové spotřeby. 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více