Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze

Pravidelné nákupy čerstvé zeleniny stojí poměrně dost času i peněz. Není tedy divu, že se většinou spoléháme na cenové akce. Často se však stává, že nám právě slevy z akčních letáků stoupnou do hlavy a následně se nám v lednici celý týden válí spousta paprik, cuket, lilků nebo ředkviček. Zelenina pak postupně měkne, chytá plíseň či hnilobu, a tak ji i postupně vyhazujeme a ve výsledku ani vůbec neušetříme. My vám však přinášíme recept, díky němuž budete moci s takovým plýtváním přestat. Stačí totiž vědět co dělat se zeleninou, která prostě přebývá.
Zelenina do koše nepatří!
Článek z magazínu
Poznámka: Takto upravenou zeleninu budeme mít připravenou na pozdější tepelné zpracování, ale dokonce i na pomazánky nebo zeleninové krémy. Už se nic nezkazí a nic nevyhodíte. Lépe tak využijete oblíbených zeleninových slev, která vám leták Kaufland pravidelně nabízí - nakoupíte prostě do zásoby a zeleninu, kterou jste pořídili za velmi výhodnou cenu, můžete spotřebovávat během celého roku. Budete si totiž jistí, že ji spotřebujete všechnu a dokonce s ní pak ušetříte čas při vaření.
Jak využít takto připravenou zeleninu?
Co budete potřebovat?
- předem připravená zelenina podle předchozího receptu
- plátky jehněčího masa
- cibule
- tuk
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- jalovec
Článek z magazínu
Postup
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřové nudličky po asijsku z dostupných surovin
Přidáno před 6 hodinami

Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno)
Přidáno před 7 hodinami

Medimurská zeleninová juha (z Prostřeno)
Přidáno před 7 hodinami

Bajadera (Prostřeno)
Přidáno před 9 hodinami

Polévka z řapíkatého celeru s pohankou
Přidáno před 9 hodinami

Grilovaná roláda z mletého masa
Přidáno před 16 hodinami
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.