Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 306 kJ / 6 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,87 g |
Tuky | 289,89 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 4,57 g |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 774,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto umícháme a dáme odležet do lednice.
Krok 2: Mezi tím si připravíme náplň: Uvaříme pudink (mléko, pudinkový prášek, cukr, med). Do mírně vychladlého pudinku vmícháme změklé máslo a ušleháme mixérem dohladka. Dám vychladnout na 2 i víc hodin do lednice.
Krok 3: Těsto si rozdělíme na 5 kousků, z každého kousku vyválíme placku, já vykrajuji dortovou formou průměr 23 cm. Placky i s odkrojky upeču na pečícím papíru.
Krok 4: Těsně před plněním placky potřu instantní kávou nebo vodou s rumem a pak potírám krémem a dávám placky na sebe, natřu boky i vrchní placku a posypu posypkou.
Krok 5: Před podáváním nechat aspoň 24 hodin v ledničce odležet.
Zveřejněno 22. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Moje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník bez válení,
medovník,
babicúv medovník,
medovnik s orechy,
medovník video,
recepty s videem,
medovník bez ořechů,
medovník s videem,
náplň do medovníku,
jednoduchý medovník,
nejlepší medovník,
recept medovnik,
dobrý medovník,
krém do medovníku,
recept na medovník s ořechy,
medovnik postup,
medovnik - recept,
recept na medovník,
medovník recept video
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
med,
mléko,
cukr krystal,
máslo,
soda jedlá,
ocet,
mléko,
pudink vanilkový,
med,
cukr krystal,
máslo,
ořechy
Komentáře (45)
Mno, já jsem měla podobný problém, zkusila bych udělat hodně tuhý pudink, a pomalu ho do toho řídkého vmíchávat mixérem. A popravdě, pokud neni vysloveně tekutý, tak to až takový problém neni, můj první medovník měl taky řidší krém, ale to těsto to pak krásně nasálo a byl nádherně měkoučký