Medový dort (Medovník)

Denisa Kuchařka:

Dorty 5 názorů

21

Suroviny

1 kg hladké mouky
2 čerstvá, velká vajíčka
2 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody na pečení
200 g jemného krystalového cukru
500 g kondenzového slazeného mléka - salko
500 g krémového másla
100 g margarínu
50 g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubo posekaných (nemusí být)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto.

  2. Rozdělit těsto na 12-13 dílů, ty vyválet na kulaté stejné pláty a postupně je upéct.

  3. Připravit krém: Našlehat máslo s kondenzovaným mlékem dohladka. Krémem potřít upečené pláty těsta až na jeden a poskládat je na sebe. Nepotřený plát rozdrobit, smíchat s ořechy, chcete-li, a posypat tím potřený povrch dortu.

  4. Nechat dort na chladném místě (ne v chladničce) po 7-8 hodin. Takto proleželý dort se dobře krájí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medový dort (Medovník)

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo