Postup přípravy
Zveřejněno 17. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palačinky s tvarůžky a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJAR
Moje poznámka
Palačinky s tvarůžky a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJAR
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 15 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka
Sahula před 19 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 23 minutami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 50 minutami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 2 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 3 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 5 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 6 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
palačinky s tvarůžky,
melšpajs,
speciality z tvarůžek,
palačinka s tvarůžky,
tvarůžky,
syrečky s povidly,
palačinky s tvarůžkama,
palačinky s tvarůžkami,
palačinky s tvarůžkem,
speciality z tvarůžků,
recepty z tvarůžků,
recepty z tvaruzek,
vaječna omeleta s tvarůzkami,
palačinky rec,
tvarůžky se šlehačkou,
palacinky tvaruzky,
poklop na tvarůžky,
palačinka s tvarůžkem,
tvarůžkove bramboracky se šlehačkou,
palačinky s tvarůžek
Suroviny:
palačinky,
palačinky,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
sýr tvarůžky kulaté,
povidla švestková,
smetana zakysaná,
palačinky
Komentáře (55)
Ale zpět k tvarůžkům. Já jsem je nejedl až do té doby, co mi kamarád dal ochutnat v restauraci smažené tvarůžky. Po usmažení vůbec nebyly cítit a chuti byly přímo lahodné.
A s povidly se kombinuje kde co, např. uzené maso. Z povidel se vaří švestková omáčka, a ta se přidává k rybám, vepřovému a různým dalším jídlům. A je to tradiční kombinace a přímo pochoutka. A ještě z vlastní zkušenosti: Moje tchyně k vařené fazoli dávala beleše namazané švestkovými povidly. A nebyla ze Severní Moravy, ale od Znojma. A Janku neznala.
Když se Vám něco nelíbí, tak to nejezte. Ale nekritizujte to způsobem nechutnějším než jsou (podle Vás) povidla s tvarůžky.
Dělám stejně; Zdroj: Toulavá kamera ochutnává Česko.