Třešňová bábovka
Tato bábovka je nadýchaná, jemná a plná šťavnatých třešní, které jí dodávají nejen vynikající chuť, ale je krásná i na pohled. Ideální pro rodinné snídaně, odpolední svačiny nebo jako sladká tečka po večeři. Její příprava je jednoduchá a výsledek vždy zaručen.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 832 kJ / 3 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,57 g |
| Tuky | 198,56 g |
| Vláknina | 19,75 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 833 mg |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 367,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Ze změklého másla, cukrů, vanilkového cukru, vajec a špetky soli postupně vyšleháváme hladký krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, po částech ji přimícháváme do krému. Pokud chceme bábovku mramorovanou, část těsta obarvíme kakaem. Nakonec vmícháme vypeckované třešně. Krok 3: Těsto vlijeme do vysypané bábovkové formy a povrch lehce uhladíme. Vložíme do předehřátě trouby na cca 60 minut při teplotě 180 stupňů.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Ze změklého másla, cukrů, vanilkového cukru, vajec a špetky soli postupně vyšleháváme hladký krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, po částech ji přimícháváme do krému. Pokud chceme bábovku mramorovanou, část těsta obarvíme kakaem. Nakonec vmícháme vypeckované třešně. Krok 3: Těsto vlijeme do vysypané bábovkové formy a povrch lehce uhladíme. Vložíme do předehřátě trouby na cca 60 minut při teplotě 180 stupňů.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AMYj
Moje poznámka
Třešňová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AMYj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
třešnová bábovka,
ostružinová bábovka,
třešňová bábovka recept,
tresnova babovka s tvarohem,
recept na třešnovou bábovku,
třešňová,
třesňová kapsa,
bábovka třešňová,
třešňová kapsa recept,
třešňové knedlíky,
třešňová bublanina s tvarohem,
třešňová bábovka - recept,
třešňové recepty,
bábovka třešně,
bábovka recept,
bábovka z třešní,
třešnova kuchařka,
tresnovababovka,
tresnove muffiny,
tresnova hrnickova babovka
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr třtinový,
sůl,
cukr vanilkový,
máslo,
kakao,
třešně,
tuk,
mouka
Komentáře (7)