Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločkové karbanátky

Smažené vločkové placičky s mrkví a strouhaným sýrem jsou skvělým bezmasým pokrmem nejen pro vegetariány. Jejich příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Placky podávajte s vařeným bramborem a doplňte třeba oblíbeným dipem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

karotka852

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby máčení vloček

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby máčení vloček)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 779 kJ /
1 859 kcal
Bílkoviny93,50 g
Tuky55,78 g
Vláknina47,16 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 2,52 g
Sůl6,21 g
Sacharidy224,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky na hodinu namočíme do studené vody a necháme je nabobtnat. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme nahrubo. Krok 3: Vše dáme do misky a promícháme. Přidáme vločky, vejce, prolisovaný česnek a okořeníme solí, pepřem a majoránkou dle chuti. Krok 4: Dle potřeby zahustíme strouhankou, aby šly ze směsi tvarovat placky. Krok 5: Z připravené směsi tvoříme malé placičky, které smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku. Krok 6: Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 6. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vločkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm34

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vločkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm34

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Znám a dělávám jsou moc dobré. :-K

Dělám pravidelně již 3 roky. Fenomenální!!
Díky:yes::yes:

tejaja:yes::-p za foto:yes:

děkuji moc jem rád,že vám chutná :-)

Výborné :yes::yes::yes: + 7 ;-)

díky :-)

urcite vyzkousim. super tip :yes:

karotka852 vítej na Topreceptech a ode mne taky plus. Možná tady podobný recept je, ale já to ještě nezkoušela a musím napravit;-) S tím sýrem a mrkví je to hodně zajímavé:-p

Ode mě bod :yes:. Vítej na topkách, karotko :).

Tématické fráze:
vlockove karbanatky recept, vločkove karbanatky, vločkové karbanátky s mrkví, recept na vlockove karbanatky, karbanátky s vločkami, vločkový karbanatek, vločkový karbanátky, vločkové cookies, vlockove recepty, karbenatky z ovesnych vlocek s mrkvi a syrem, recepty vlockove karbanatky, vlockove, vločkové karbanátky s porkem, vločkové krbenátky, top recepty 13784, karbenátky s vločkami, vločkovékarbenátky, recept vlockove karbanatky, vločkové placičky s mrkví, květákové karbanátky s vločkama

Suroviny:
vločky ovesné, mrkev, sýr tvrdý, česnek, cibule, vejce, strouhanka, sůl, pepř mletý, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu