Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s hromádkou

Šťavnatému plátku vepřové krkovice odolá opravdu málokdo. Navíc když ji zapečete se směsí slaniny a eidamu, její chuť pak bude o to zajímavější. Skvěle ji doplní třeba pečené brambory.

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 510 kJ /
839 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky84,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. Eidam nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Krkovičku lehce naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 3: V rozpálené pánvi opečeme krkovici do měkka. Poté maso vyndáme a dáme do zapékací mísy. Krok 4: V pánvi ve zbylém výpeku orestujeme cibuli. Přidáme slaninu a lehce poprášíme mletou paprikou spíše jen pro barvu, osolíme. Opékáme dorůžova. Krok 5: Těsně před odstavením z ohně do směsi přidáme Eidam, zamícháme a směsí poklademe opečené plátky masa. Krok 6: Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.

TIP: Jak udělat vepřovou krkovici v troubě?

Zveřejněno 24. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s hromádkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOvz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s hromádkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOvz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji za recept, manželovi moc chutnalo.:yes:

Dělala jsem na oběd a všichni jsme si moc pochutnali ???? rychlé, jednoduché a dobré. :yes:

Jirinka77: děkuji, že jste vyzkoušela:-K

Rychlé, jednoduché a hlavně chutné, měli jsme boule za ušima <3 přidala jsem nivu, hořčici kremžskou a jako přílohu opečené nové brambory :-Q :-Q :-Q

alus.s: tak to děkuji moc:-K

Vlastimil Mitrovský 13. 2. 2013 09:44
Vynikající s bramborem a tatarkou, budem dělat často!

Denisa: dělám také, mouka neopadává, nebo jen to nezbytné množství než to hodím na pánev, ta hořčice působí jakoby lepidlo, nebo jak to napsat ;-) a hlavně nepřipeče se nic, jen po nutném orestování hodíš do pekáče ;-):-p:yes:

Jak zabráníte tomu aby kůrka z mouky neopadala a nezačala se připékávat?;-(

Jindruska1: moc moc děkuji:-K

Děkuji za skvělý recept..:-8..velmi dobré jídlo..všichni jsme si moc pochutnali...:-):yes:..posílám bodík:yes:

vyskoušela jsem i s kuřecím a moc dobré,velká pochvala za recept:yes::-p

moc dobrý,vřele doporučuji,dala jsem trošku nivy:yes:

Janek, děkuji za pochvalu:-K a jsem ráda, že chutnalo

Naprosto perfektní, dobré a přitom nenáročné a rychlé. Mňam:-p:-p:-p Nezbylo:-!

MajkoM, děkuji že jsi vyzkoušela a že chutnalo, jsem tomu ráda:-K

Včera jsme měli k obědu, bylo to výborné.

Danielko, moc děkuji, že jsi vyzkoušela a za pochvalu taky:-K

Dnes jsem recept vyzkoušela, masíčko jedna báseň. Jen v troubě jsem to nechala o trochu déle. Všem doporučuji.

Recept se mi moc líbí, krkovici upravuji hodně podobně;-). Krásná fotka;-):yes:

Dnes se o ni budu pokoušet, každopádně bodík posílám!! :-):yes:

To jsou luxusní fotky.;-)

Všem vám moc děkuji za velice milé komentáře a přidělené bodíky:-K:-)

bezva recept:yes:+11

Vypadá to moc pěkně.

To je nádhera, úplně z toho cítím tu vůni:yes: ivulinko je to super a krásné fotky:yes::yes: +

Ivulinko, to je ovšem dobrota:-pjá a takový flák masa a ještě vylepšený sýrem, to je něco pro mě;-)Dávám ti 6.boda:yes:

To vypadá moc jedle:-p super mňamka:yes::yes:

Nádherné foto, úžasná dobrota ;-);-);-)

Hezký receptík, já dnes dělal taky krkovičku, ale uprava jiná ... škoda, že jsi receptík nepřidala dříve :-) I tak je bodík tvuj :yes: + 3

Hned bych si ďobla:-p:-p:-p:yes:+2

Tématické fráze:
krkovička na pánvi, krkovička, zapečena krkovice babicovy dobroty, rychla krkovicka, krkovice recept, krkovice recepty, recepty z krkovice, krkovička recepty, krkovička na pánev, krkovička v bramboráku, krkovička na paprice, krkovička s tatarkou, krkovička z remosky, krkovička na panvy, krkovicka s bramboracky, užasná krkovička, recepty krkovička, krkovička s, krkovička s hromatkou, krkovička s hromádkou-recept

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, hořčice, mouka hladká, olej, cibule, slanina anglická, paprika sušená sladká, sýr eidam

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu