Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Dršťková " polévka z masáků

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie135 kJ /
32 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme houby a podlijeme vývarem pokud není jen vodou a přidáme zmíněný masox, přidáme papriku, kmín, sůl, pepř a dusíme do měkka. Krok 2: Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku, chvilku provaříme, přidáme jíšku a je hotovo
(komu chutná vlastní výroba dršťkové polévky, tak dá místo drštěk houby. Masáky jsou nejlepší).

Zveřejněno 12. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8Em

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8Em

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

evzen: za prvé jsou zde uvozovky, a za druhé falešná dršťkovka je docela klasický recept. Nejčastěji se dělá z různých hub, masáky byly vždy, posledně se rozšířila také hlívová verze.

evzen:Měl bys to ochutnat a pak kritizovat;-);-);-), navíc je to v úvozovkách!!!!!!

evzen: ale vždyť je to v uvozovkách;-):yes: a zelí z kedluben..:-? no proč by ne;-) je výborné:yes::-)

drstkova bez, drstek je neco jako vepro- knedlo- zelo, z kurete a zeli z kedluben :-// !!!

Můj švagr dělá drškovku z kotrčů,je to sice asi trochu náročné,než je vyčístíte,ale výsledek nemá chybu
:yes:

U nás velmi oblíbená .Letos jsme dokonce všechny růžovky na vyžádání manžela dávali zvlášť do mrazáku na tuto polévku:-))Bylo jich veklé množství.Zkoušela jsem dělat na doporučení jedné známé i segedinský guláš a to nám moc nejelo:-/.Manžel říkal,že by třeba nebylo špatné dát i maso k houbám,aby to dostalo tu lepší chuť.Mě tedy raději také chutná s bůčkem.

taťka si ji nemohl vynachválit!!!!!!!takže supeeeeeeeeeeeeeeer!!!!!!!

v poho nechtěl jsem aby to bylo bráno jako že prudím.

Kadasi nechtěla jsem se tě nijak dotknout, taky se leckdy upíšu. Vkaz mě nenapadl, ale slibuju, že se polepším :).

:-)Klídek, Milane, tyhle stránky jsou opravdu o vaření a ne o pravopisu. (Pokud někdo někde kosmetickou chybku najde, většinou se to řeší vzkazem, právě proto, aby se autor necítil jako teď ty.)
Vidíš, i já jsem v nadšení nad prima receptem tvou chybu opsala:-D:-D

Velice se omlouvám za hrubku ,ale myslím si ,že jsme tu od vaření a předávání zkušeností.Já takové věci přehlížím.

Prosím o opravu na Dršťkovou polévku, dršťky atd. píše se š, děkuji :-).

Kadas, velmi dobře znám a dělávám, je výborná:-pprostě masáci jsou masáci:-! Máš 4. bod:yes:

Milane:-) tak přesně takovou "drštkovku" jsme si udělali loni na dovolené a byla výborná:-p.Masáky jako takové mám moc ráda,jen je jich letos v lesích poskrovnu:-(.Tak snad příště nebo za rok;-).Posílám ti třetí boďku a je fajn,že jsi sem tuhle polévku přidal;-).

Masáky jsou neskutečně dobré houby, držťková z nich nám taky moc chutná:yes::yes:+

Tématické fráze:
držková polévka z masáků, drstkova polevka, polévka z masáků, masák, držková z masáků, masák recepty, recepty z masáků, masáky na paprice, držková polévka z hub, masáky recept, držková polévka recept, masák houba, držtková polévka recept, drstkova, houba masak, masáky, dršťkovka z masáků, polévka z kotrče, držková polévka, drškovka z masáků

Suroviny:
houba masák, cibule, paprika sušená sladká, česnek, majoránka, kmín drcený, sůl, pepř, mouka hladká, sádlo, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu