Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený rýžový moučník

Lehký, vláčný a plný sladkých meruněk. Je ideálním letním dezertem nebo sladkým obědem pro malé i velké strávníky. Spojení dozrálého ovoce s jemnou rýží vytváří harmonii chutí, která vynikne teplá i studená.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirka27

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

kulatá forma průměr cca 28 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 343 kJ /
2 472 kcal
Bílkoviny86,54 g
Tuky65,65 g
Vláknina15,75 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 592 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy375,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Krok 2: Formu vytřeme máslem. Krok 3: Oddělíme žloutky od bílků. Krok 4: K tvarohu přidáme žloutky, oba cukry a vyšleháme do krému. Krok 5: Na dno formy dáme polovinu uvařené rýže. Na ni rozetřeme tvaroh, poklademe půlkami meruněk a přikryjeme zbylou rýží. Rozšleháme zbylá vejce s mlékem a přelijeme. Krok 6: Zapečeme 10 minut při 190 °C. Krok 7: Z bílků ušleháme tuhý sníh, naneseme na moučník a dopékáme 8-10 minut dozlatova.

TIP: Jak připravit rýžový nákyp s ovocem - rady a tipy

Zveřejněno 21. 8. 2010

Poznámka autorky Mirka27

Je to takový vylepšený rýžový nákyp, ale opravdu stojí za to.

Fotky dodám až je budu znovu dělat.

zdroj: eklasa.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený rýžový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Dl3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený rýžový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Dl3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nadýchaný dezert s chutí léta. 😊

Terezko, fotka je hodně žravá a vybízí recept vyzkoušet. Mám uloženo:-):-K....7:yes:

Ryžu som varila v mlieku a použila som černice namiesto marhulí. Bolo to výborné :yes:+5

Toho mléka stačí trochu, odhadem tak půl menší skleničky, možná něco okolo 100 ml nebo méně, já dávala od oka

:yes: To musí být mňamka :-) kolik je asi potřeba toho mléka na přelití? Nebo od oka? :-8

Já dělám i z kompotovaných mandarinek a to je taky mňamka;-)
Posílám bodíka:yes:

Tématické fráze:
zapečená rýže na sladko, zapečený rýžový nákyp, zapečený sníh, ryzovy dezert, rýžové zákusky, moucnik z ryzove mouky, rizovi nakyp, ryzovy dezert recept, rýžový zákusek, moučníky z rýžové mouky, ryžový nákyp ze zbylé rýže, zapečená sladká rýže, zapečené ryže na na sladko, zbylá rýže na sladko, rýžový nákyp zapečený, zapečený sníh na rýžový nákyp, rizovy nakyp s ovocem, zapečená rýže na sladko z meruněk, zapečená sladká rýže se snehem, zapečená rýže na sladko se snehem

Suroviny:
rýže, máslo, vejce, tvaroh měkký, cukr moučkový, cukr vanilkový, zavařená meruňková, cukr moučkový, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu