

Zapečený rýžový moučník
Suroviny 4 porce
- 250 g rýže
- 2 lžíce másla
- 5 vajec
- 200 g měkkého tvarohu
- 80 g moučkového cukru
- sáček vanilkového cukru
- 500 g kompotovaných meruněk
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Rýži uvaříme doměkka.
Formu vytřeme máslem.
U tří vajec oddělíme žloutky od bílků.
K tvarohu přidáme žloutky, oba cukry a vyšleháme do krému.
Na dno formy dáme polovinu rýže. Na ni rozetřeme tvaroh, poklademe půlkami meruněk a přikryjeme zbylou rýží. Rozšleháme zbylá vejce s mlékem a rýži přelijeme.
Zapečeme 10 minut při 190°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh, naneseme na moučník a dopékáme 8 - 10 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Je to takový vylepšený rýžový nákyp, ale opravdu stojí za to.
Fotky dodám až je budu znovu dělat.
zdroj: eklasa.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečený rýžový moučník
-
Terezko, fotka je hodně žravá a vybízí recept vyzkoušet. Mám uloženo
....7
-
-
Ryžu som varila v mlieku a použila som černice namiesto marhulí. Bolo to výborné
+5
-
Toho mléka stačí trochu, odhadem tak půl menší skleničky, možná něco okolo 100 ml nebo méně, já dávala od oka
-
To musí být mňamka
kolik je asi potřeba toho mléka na přelití? Nebo od oka?
-
Já dělám i z kompotovaných mandarinek a to je taky mňamka
Posílám bodíka