Zapečený rýžový moučník

Mirka27 Kuchařka: Mirka27

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

250 g rýže
2 lžíce másla
5 vajec
200 g měkkého tvarohu
80 g moučkového cukru
sáček vanilkového cukru
500 g kompotovaných meruněk
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme doměkka.

  2. Formu vytřeme máslem.

  3. U tří vajec oddělíme žloutky od bílků.

  4. K tvarohu přidáme žloutky, oba cukry a vyšleháme do krému.

  5. Na dno formy dáme polovinu rýže. Na ni rozetřeme tvaroh, poklademe půlkami meruněk a přikryjeme zbylou rýží. Rozšleháme zbylá vejce s mlékem a rýži přelijeme.

  6. Zapečeme 10 minut při 190°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh, naneseme na moučník a dopékáme 8 - 10 minut dozlatova.

Poznámka

Je to takový vylepšený rýžový nákyp, ale opravdu stojí za to.

Fotky dodám až je budu znovu dělat.

zdroj: eklasa.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečený rýžový moučník

Tématické fráze: zapečený rýžový nákyp zapečená rýže na sladko zapečený sníh ryzovy dezert rýžové zákusky moucnik z ryzove mouky rizovi nakyp ryzovy dezert recept rýžový zákusek moučníky z rýžové mouky ryžový nákyp ze zbylé rýže zapečená sladká rýže rýžový nákyp zapečený zapečený sníh na rýžový nákyp rizovy nakyp s ovocem zapečená sladká rýže se snehem zapečený rýžový nákyp s e sněhem zdravé moučníky recepty moučník z rýže na sladko zapecena ryze se snehem

Zapomněl/a jsem heslo