Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,35 g |
Tuky | 7,49 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Krok 2: Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
Krok 3: Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
Krok 4: Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám.
Krok 5: Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 21. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Moje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 5 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 10 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 12 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 12 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 13 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 14 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 16 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 16 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 17 hodinami
Tématické fráze:
dršťky,
hovězí dršťky recepty,
dršťky recepty,
hovězí drštky,
jak uvařit drštky,
pikantní dršťky,
recepty na dršťky,
dršťky na smetaně,
dršťky recept,
hovězí drštky recept,
držťky,
hovězí dršťky na smetaně,
recept na drštky,
recepty dršťky,
hovězí dršťky jako potravina,
recept na hovězí držtky,
recepty z drštěk,
recept na hovězi dršťky,
recepty hovězí dršťky,
varime z hovezich drzek
Suroviny:
dršťky,
cibule,
mrkev,
rajče,
nať petrželová,
bobkový list,
koření nové koření,
pasta papriková ostrá,
smetana zakysaná,
jíška světlá instantní,
sůl,
pepř,
klobása,
masox
Komentáře (5)
Ne, není to dlouho. Záleží na tom, jak moc měkké máte dršťky rádi. Spíše počítejte ještě s nějakou půlhodinkou navíc...