Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 601 kJ / 4 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,06 g |
| Tuky | 225,29 g |
| Vláknina | 45,60 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,86 g |
| Sacharidy | 473,71 g |
Postup přípravy
Umletý mák v kastrolu s troškou mléka, medem a muškátovým oříškem mírně povaříme – míchat, ať se nepřipálí. Necháme vychladit. Krok 2: Je čas namíchat těsto:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a třeme dále do pěny, potom přimícháme tekutou smetanu. Bílky ušleháme se špetkou soli (s trochou soli je krásně tuhý), lehce zamícháme do směsi a nakonec mouku s práškem do pečiva (nejlépe přes síto). Krok 3: Závěrečné práce:
Formu vytřeme olejem, nebo máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme rovnoměrně polovinu těsta, po lžičkách dáme nepravidelně doprostřed formy makovou náplň, aby nebyla u stěn formy a navrstvíme druhou polovinu těsta. Krok 4: Pečeme na 170°C (horkovzduch 150°C) cca 50 minut, poté zkusíme špejlí, jestli je suchá, máme upečeno. Krok 5: !!! Po vyndání z trouby nechat bábovku ještě asi 15 minut ve formě vychládnout (to platí u všech bábovek…), potom teprve vyklopíme.
Zveřejněno 30. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářská bábovka-plněná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJzG
Moje poznámka
Chalupářská bábovka-plněná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJzG
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
babovka plněná mákem,
kynuta babovka plnena makem,
chalupářská maková bábovka,
kynutá bábovka s makem,
recept na plněnou bábovku,
vyndání bábovky,
maková bábovka plnena,
plněná bábovka makem,
aby nebyla babovka sucha,
plněná maková bábovka,
bábovka aby nebyla suchá,
chalupářská bábovka s mákem,
aby bábovka nebyla suchá,
bábovka,
kynuta babovka plněna,
bábivka plněná mákem,
kandované jahody,
makova babovka s pudingem,
jak vyndat babovku,
plněná bábovka mákem recept
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
smetana,
sůl,
mák,
med,
mléko,
ořech muškátový,
máslo,
strouhanka
Komentáře (14)
No, při psaní receptu to byl ode mne asi nešikovný "obrat"
Ať chutná
jahodo, krása, zaslouží si vyzkoušet a sníst