Burger s karamelizovanou řepou

Suroviny

Na burger:
500 g hovězího mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
tymián
sůl
pepř
Na karamelizovanou řepu:
250 g sterilované řepy
4 PL octu balsamico
2 PL třtinového cukru
Dále:
1 zakysaná smetana
2 PL strouhaného křenu
špetka cukru
špetka soli
ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa a uvedených surovin si připravíme burgery, které opečeme na grilu nebo pánvi.

  2. Řepu slijeme a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku zahřejeme na vysokém plameni ocet s cukrem, až se cukr rozpustí, pak přidáme řepu a vaříme na mírném ohni cca 15 minut, až se směs začne "táhnout".

  3. Z kysané smetany, křenu, cukru a soli si připravíme studenou omáčku.
    Na housku položíme ledový salát, na něj lžíci omáčky, potom burger a nakonec karamelizovanou řepu.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Albert.

Komentáře k receptu Burger s karamelizovanou řepou

Tématické fráze: burger s karamelizovanou cibulí cibulka na burger burger s karamelizovanou cibulkou! karamelizovaná cibulka pohlreich burger recept cibulka do burgeru zkaramelizovana cibulka na burgery recept karamelizovana cibule do burgeru karamelizovaná cibulka na burgery recept cibulka do brugeru hamburger z červené řepy s karamelovou cibulkou karamelizovaná cibule s balsamico burger na ohni karamelizovana cibule na burger burger z červené řepy s cibulkou řepové burgery s karamelizovanou cibulkou hovězí burger albert karamelizovaná cibule do burgeru recept burger s karamelizovanou cibulkou recept burger