Ovocná tvarohová buchta
Jednoduché šlehané těsto, tvarohový krém, ovoce schované pod vrstvou želé. Tyto řezy jsou jako stvořené pro víkendovou snídani. Připomínají chuť dětství, kdy je s láskou pekly naše maminky, a teď je můžete připravit své rodině i vy.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti asi 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 183 kJ / 3 390 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,86 g |
| Tuky | 152,25 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 602 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 402,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 3: Žloutky vyšleháme do pěny s vanilkovým i krystalovým cukrem.
Krok 4: K našlehané žloutkové pěně střídavě vmícháváme po trochách mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a olej s vodou. Nakonec do těsta opatrně a lehce vmícháme sníh.
Krok 5: Těsto rovnoměrně rozetřeme na předem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut při teplotě 175-180 °C.
Krok 6: Na náplň prošleháme tvaroh s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem dle chuti.
Krok 7: Po upečení a vychladnutí potřeme povrch ochuceným tvarohem. Na tvaroh poklademe okapané ovoce (broskve, jahody, ananas, hrušky).
Krok 8: Do kastrůlku nalijeme 500 ml ovocné šťávy, přidáme 1 vanilkový pudink a za stálého míchání uvaříme hustý rosol. Ten rovnoměrně nalijeme na buchtu a necháme zcela vychladnout v lednici.
Zveřejněno 27. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná tvarohová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xv0n
Moje poznámka
Ovocná tvarohová buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xv0n
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová buchta,
tvarohová buchta s ovocem,
buchta s tvarohem a ovocem,
ovocná buchta s tvarohem,
buchta s ovocem,
tvarohová buchta s ovocem na plech,
tvarohová buchta recept,
tvarohova buchta na plech,
buchta s tvarohem,
hrníčková buchta s tvarohem a ovocem,
tvarohová buchta bez vajec,
recept na tvarohovou buchtu,
buchta z tvarohu,
želatinová buchta s ovocem,
tvarohová buchta s broskvemi,
ovocná buchta s pudinkem,
tvarohová buchta bez mouky,
hrnečková buchta,
tvarohova buchta s pudinkem,
recept na ovocnou buchtu
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
ovoce kompotované,
pudink vanilkový,
šťáva ovocná,
tuk,
mouka polohrubá
Komentáře (44)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Postup: utřít žloutky s cukrem, pak přilít vodu s olejem a pak teprve přisypávat mouku do které jsme už kypřící prášek vmýchali a na konec pomalu vmíchat ušlehaný bílek.
A pak můžete těsto nalít na plech vyložený pečícím papírem.
Peču v elektrické troubě na 170 stuňů asi 20 min
kde mám sehnat ovocnou šťávu, když to dělám z čerstvých meruněk?? Děkuji
Dopisuji:fotečky už jsou tam a boďka je z minule
To je v pořádku, já ho tam normálně také nedávám, jen jak jsem napsala, je to naučený zlozvyk a když recept píši, tak ho do tvarohu napíši.
Je to takový zlozvyk, babička mě kdysi učila, že do tvarohu přijde vejce. Já vím, že se tam dávat nemusí, tak ho mažu a bez vejce
Moc se omlouvám a už jsem to napravila
Stím práškem do perníku to zní dost zajímavě, řekla bych dobrej kompromis