Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 762 kJ / 2 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,62 g |
Tuky | 162,13 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 3,16 g |
Sůl | 7,16 g |
Sacharidy | 200,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, žloutku, soli a 2-3 lžic vody uhněteme těsto. Těstem vyložíme otevírací formu a vytvoříme 3cm okraj. Formu asi na 30 minut umístíme do chladu.
Krok 2: Pórek a cibuli nakrájíme a obojí několik minut podusíme na oleji. Přidáme najemno nakrájenou šunku.
Krok 3: Zakysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
Krok 4: Korpus pokryjeme papírem na pečení, vyplníme luštěninami a krátce předpečeme (asi 10 minut).
Krok 5: Odstraníme luštěniny a papír na pečení.
Krok 6: Připravený pórek rozložíme na těsto.
Krok 7: Zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem.
Krok 8: Zapékáme asi 20 minut, dokud smetana s vejci neztuhne.
Zveřejněno 25. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7j0
Moje poznámka
Pórkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7j0
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 5 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 7 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 9 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
aby se dort nevyboulil,
porkovy kolac,
pórkový koláč smetana,
porkový dort se smetanou,
porkovy dort se syrem,
pórkový tvar,
porek dort,
porkovy,
pečení zakysaná smetana recept,
jídla z pórku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
sůl,
pórek,
cibule,
olej,
šunka,
smetana zakysaná,
vejce,
sůl,
pepř,
sýr nastrouhaný
Komentáře (6)