Pórková polévka - rodinný recept

Babka2 Kuchařka: Babka2

Doba přípravy: 50 min 6 porcí Polévky 6 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

pórek
máslo
hladká mouka
sůl, pepř
možno kousek masoxu
houska na osmažení
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zelené části pórku vařit ve slané vodě asi 25 min.

  2. Bílé části osmažit na másle, zasypat hl.moukou a zalít přecezeným vývarem. Přidat masox a trochu pepře.
    Vařit asi 20 min.

  3. Podávat s houskou osmaženou na másle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórková polévka - rodinný recept

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Babka2: ale to nepíšete v receptu,že jde pouze o jarní přípravu,pórek se dá sehnat aj v zimě!!!!!Ale že bych ho koupila a celou část zeleného vyhodila,to je marnost,to říkávala už moje babička;-):-K:-Ka jinak nikdy mi nenapdlo pórek sušit;-)

    Odpovědět

  • Babka2 Babka2(autorka receptu)

    Pokud máte pór na zahradě, tak cenu neřešíte. Navíc zelených listů z póru máte víc. Zůstanou vám, pokud si pór( kolečka) sušíte na zimu. Z kupovaného póru v zimě, polévku nedělám.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Babka2: to vám to není líto? Nikdy mě taková hloupost nenapadla. Takový počin by mě hodně bolel. Minulý víkend jsem chtěla koupit pórek, 1 kg stálo 53,90 kč:-!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Babka2: :-K Vzhľadom k vysokej biologickej hodnote póru by ma nenapadlo vyhodiť ani koliesko póru, nieto celú zelenú časť. :-K

    Odpovědět

  • Babka2 Babka2(autorka receptu)

    Zelené části póru se opravdu vyhodí. Použijí se pouze na vývar.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Neviem, či som správne pochopila postup, že sa zelené časti póru nepoužijú (Čo s nimi? Vyhodiť? Pretože 25 min varený pór je už nanič.), ale príde mi to nelogické. Takže som opražila celý pór, zasypala múkou, zaliala a varila cca 15 minút. Bez masoxu. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: porkova polevka

Zapomněl/a jsem heslo