Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 573 kJ / 2 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,78 g |
Tuky | 71,04 g |
Vláknina | 17,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 398,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu). Během té doby můžeme dvakrát promísit, těstu to udělá jen dobře.
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na dva díly = dva budoucí věnce.
Krok 3: Každý z nich rozdělíme na tři části, z nichž uválíme stejně silné i dlouhé prameny.
Krok 4: Dva prameny stočíme v jeden a spojíme mu konce (pokud je třeba, úplné konečky jim seřízneme, aby lépe přiléhaly k sobě, odřezky upečeme na plechu vedle věnce). Fotopostup je na jedné z fotek u receptu.
Krok 5: Třetím pramenem věnec obtočíme a také mu spojíme konce.
Krok 6: Necháme dobře nakynout, potřeme vejcem, můžeme posypat semínky a dozlatova upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/asi 25-30 min).
Zveřejněno 13. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBv7
Moje poznámka
Slaný věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBv7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 7 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 35 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 58 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Tématické fráze:
slaný věnec,
slaný věnec,
slané věnečky,
slaný mazanec,
slaný kynutý věnec,
adventní věnec ze slaného těsta,
slaný velikonoční věnec,
recepty na slané mazance,
slané těsto adventní věnec,
slané adventní recepty,
velikonoční věnec slaný,
slanný velikonoční věbec,
mazanec slaný,
recept na slany venec,
pekárnománie recepty,
recepty z 13.10.2015,
recept na slaný mazanec,
adventní věnec slané,
velikonoční věnec slaný věnec,
slané věnce
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí
Komentáře (18)
Samozřejmě může být i z pevnějšího těsta na vánočku nebo mazanec....přidala jsem ho jako slaný, protože jsem ho ze slaného zkoušela, a protože mi u takového zdobení lidi (bez zkušeností nebo fantazie) často vyčítají chybící suroviny
Talíře už jen dozdobíš zeleninou, popř. podáš nějaký dip v misce. A kdyby ti někde věnec napraskl kvůli náplni, můžeš to místo lehce dozdobit přílohou taky
tejaja: ano, sladce - tento tvar by slušel i tmavohněděmu mazanci